Διεθνή

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θωρακίζουν με τα F-22 Raptor το Ισραήλ -Θετικός για διαπραγματεύσεις ο Νετανιάχου

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θωρακίζουν με τα F-22 Raptor το Ισραήλ -Θετικός για διαπραγματεύσεις ο Νετανιάχου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θωρακίζουν με τα F-22 Raptor το Ισραήλ -Θετικός για διαπραγματεύσεις ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του, που ορκίζονται εκδίκηση για τις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια και Φουάντ Σουκρ.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του, που ορκίζονται εκδίκηση για τις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια και Φουάντ Σουκρ.

Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες τα υπερσύγχρονα F-22 Raptor, (τα πιο προηγμένα μαχητικά stealth που δεν τα πουλάνε σε ξένες χώρες), στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας την στρατιωτική τους δύναμη ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης του Ιράν και των συμμάχων του εναντίον του Ισραήλ.

Η ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών αποσκοπεί στην «αντιμετώπιση των απειλών από το Ιράν και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις», σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Σε αυξημένη επιφυλακή οι ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

ΗΠΑ: Το Ιράν θα υποστεί σημαντικές συνέπειες αν επιτεθεί στο ισραήλ

Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ και για την ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Θετικό το Ισραήλ για διαπραγματεύσεις με την Χαμάς Το Ισραήλ απάντησε θετικά στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ για συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι θα αποστείλει διαπραγματευτές να παραστούν. Από τη πλευρά της η Χαμάς δεν έχει απαντήσει

Κάλεσμα για εκεχειρία στη Γάζα

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ μεσολαβούν για επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Τα τρία κράτη κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να προχωρήσουν ξανά σε συνομιλίες στις 15 Αυγούστου στη Ντόχα, ή στο Κάιρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ήλθε καιρός να συνάψουμε μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να απελευθερώσουμε ομήρους και κρατούμενους».

Το Ιράν επανεξετάζει τη μορφή της «απάντησης» στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τον Guardian, το Ιράν θα μπορούσε να «επανεξετάσει την κλίμακα και τη μορφή» της απάντησής του στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και είναι απίθανο να αποθαρρυνθεί εάν τα μουσουλμανικά κράτη δεν υποστηρίξουν ρητά μια ιρανική στρατιωτική απάντηση.

Το άρθρο αναφέρει ότι παρόλο που τα μουσουλμανικά κράτη καταδίκασαν τη δολοφονία της Χανίγια, «καμία επίσημη συλλογική υποστήριξη» για μια ιρανική επίθεση δεν εκδόθηκε μετά τον έκτακτο Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη Τζέντα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλιμάκωσης εάν κάνουν μια σημαντική επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ είναι εξαιρετικά υψηλός.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συνεπειών για την οικονομία του και τη σταθερότητα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης εάν ακολουθήσει αυτή την οδό.

Οργισμένος ο Ιρανός ΥΠΕΞ: «Η δολοφονία Χανίγια θα κοστίσει ακριβά στο Ισραήλ»

Ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα «στρατηγικό λάθος» που «θα του κοστίσει ακριβά» με τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Η πράξη που διέπραξαν οι σιωνιστές στην Τεχεράνη είναι ένα στρατηγικό λάθος και θα τους κοστίσει ακριβά», δήλωσε ο Αλί Μπαγκερί μιλώντας στη Τζέντα, την επομένη της έκτακτης συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι θέλει να «επεκτείνει τον πόλεμο» στην περιοχή, κρίνοντας ότι το εβραϊκό κράτος «δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τη δύναμη» να πολεμήσει το Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι αυξάνουν τις απειλές για αντίποινα στο Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για την δολοφονία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments