Διεθνή

Ο Ερντογάν και ο καιροσκοπισμός της Δύσης

Ο Ερντογάν και ο καιροσκοπισμός της Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο Ερντογάν παρομοιάζει με τον Χίτλερ τον δημοκρατικά εκλεγμένο Νετανιάχου, χωρίς να υπάρξει δυτική διαμαρτυρία.

Ο Τούρκος ηγέτης συγκρίνει τον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη των Εβραίων, οι οποίοι έχουν υποστεί ιστορικά ρατσιστικές επιθέσεις, με τον Χίτλερ.

Ποιος είναι αυτός; Ο αμετροεπής ηγέτης ενός κράτους που έχει εμπλακεί σε δύο γενοκτονίες, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει συγγνώμη. Ένα κράτος που έχει εισβάλει και κατέχει στρατιωτικά εδάφη τουλάχιστον τριών ανεξάρτητων γειτονικών κρατών, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρωπαϊκού. Ένα κράτος που απειλεί με απόφαση του κοινοβουλίου του να κηρύξει πόλεμο σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο υποτίθεται ότι είναι σύμμαχός του στο ΝΑΤΟ. Ένα κράτος που, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι σύμμαχος της Δύσης μέσω της συμμετοχής του στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα διατηρεί σχέσεις και συμμαχίες με τους ορκισμένους εχθρούς της Δύσης και του ΝΑΤΟ, όπως οι απολυταρχίες της Ρωσίας και του Ιράν, καθώς και με τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει τις προοπτικές του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού για πρόοδο και εθνική ανεξαρτησία.

Ο ηγέτης του αναθεωρητικού ισλαμισμού φαίνεται να απολαμβάνει τη συνεργασία του, ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστά ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς και προηγμένα ρωσικά όπλα στη χώρα του, καθώς και να ξεπλένει ρωσικά μαύρα χρήματα που χρηματοδοτούν την ρωσική εισβολή σε ένα άλλο ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος.

Ο δυτικός καιροσκοπισμός δεν προμηνύει θετικές εξελίξεις για τα συμφέροντα της Δύσης και τις δημοκρατικές κοινωνίες, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν την οργανωμένη εισβολή απολυταρχικών ισλαμικών καθεστώτων, καθώς και την επιρροή του Ρώσου απολυτάρχη, ο οποίος χρηματοδοτεί φιλικά προς αυτόν ευρωπαϊκά κόμματα, πιθανώς και στη χώρα μας.

Τα πρόσφατα ταραχώδη γεγονότα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την Αμερική, με τη μορφή του λεπενισμού και του τραμπισμού, επιβεβαιώνουν αυτή την τάση.

Τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες διστάζουν να συζητήσουν ανοιχτά τις σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές, φοβούμενα ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστικά και ξενοφοβικά. Έτσι, αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στους ακραίους να εκμεταλλευτούν την εύλογη ανησυχία των πολιτών. Παράλληλα, τα σταλινικά απολυταρχικά κόμματα της Δύσης έχουν ήδη δημιουργήσει μια υποδόρια συμμαχία με τους ισλαμοφασίστες και τους πολιτικά συγγενείς τους Ρώσους απολυτάρχες, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ιστορικό τους αντισημιτισμό.

Εάν η αντισημιτική συμμαχία των απολυταρχικών καθεστώτων του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας προχωρήσει σε συντονισμένη επίθεση κατά του Ισραήλ, της μοναδικής δημοκρατικής χώρας στην περιοχή και προπύργιου του δυτικού πολιτισμού, κανείς στη Δύση δεν θα μπορέσει να κρυφτεί πίσω από «προοδευτικούς» λόγους και τις συνηθισμένες επιτηδευμένες σοφιστείες τους. Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments