Nέα της αγοράς

Wall Street: Ανάκαμψη με ώθηση από τα επιδόματα ανεργίας

Wall Street: Ανάκαμψη με ώθηση από τα επιδόματα ανεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Raindrops hang on a sign for Wall Street outside the New York Stock Exchange in Manhattan in New York City, New York, U.S., October 26, 2020. REUTERS/Mike Segar

Είχε προηγηθεί μια αδύναμη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση που ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν μόλις 114.000 θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας απομάκρυναν τους φόβους για μια ραγδαία επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,87% ή 335,84 μονάδες στις 39.099,29 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,70% ή 38,17 μονάδες στις 5.238,43 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,64% ή 103,34 μονάδες στις 16.295,49 μονάδες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθε σε 233.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Αυγούστου.

Ο αριθμός αυτός ήταν χαμηλότερος από τον αναμενόμενο των 241.000 και μειωμένος σε σχέση με τον αναθεωρημένο αριθμό των 250.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος ήταν υψηλό 11 μηνών.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street έχουν υποστεί απότομες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο Nasdaq έχει εισέλθει σε έδαφος διόρθωσης λόγω των αυξανόμενων φόβων για ύφεση, μετά από μια σειρά αδύναμων ενδείξεων για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η JPMorgan αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ έως το τέλος του τρέχοντος έτους στο 35% από 25%, επικαλούμενη χαλάρωση των πιέσεων στην αγορά εργασίας.

Είχε προηγηθεί μια αδύναμη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση που ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν μόλις 114.000 θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.

Η μετοχή της Eli Lilly σημειώνει άνοδο 10% αφού η φαρμακοβιομηχανία αύξησε την ετήσια πρόβλεψή της για τα κέρδη της και οι πωλήσεις του δημοφιλούς φαρμάκου για την απώλεια βάρους Zepbound ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο.

Επιπλέον, η μετοχή της Bumble βουλιάζει κατά 36% αφού το online πρακτορείο γνωριμιών μείωσε την ετήσια πρόβλεψη αύξησης των εσόδων του, προκαλώντας ανησυχίες για τα αναπτυξιακά του σχέδια.

Η μετοχή της Warner Bros Discovery υποχώρησε κατά 8% αφού ο γίγαντας της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε τριμηνιαίες καθαρές ζημίες ύψους 10 δισ. δολαρίων, ανακοινώνοντας ότι έχει απομειώσει την αξία των παραδοσιακών τηλεοπτικών δικτύων της κατά 9,1 δισ. δολάρια, μια δραματική αναγνώριση του πόσο γρήγορα το streaming διαβρώνει το επιχειρηματικό μοντέλο της καλωδιακής τηλεόρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments