Οικονομία

ΔΥΠΑ: Επιδοτούµενη κατάρτιση σε 131.500 ανέργους – Επτά προγράμματα µε φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως

ΔΥΠΑ: Επιδοτούµενη κατάρτιση σε 131.500 ανέργους – Επτά προγράμματα µε φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων και εργαζοµένων σε κλάδους αιχµής και η µείωση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων του εργατικού δυναµικού µε τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας

Συνολικά επτά νέα προγράµµατα επιδοτούµενης κατάρτισης για 131.500 άνεργους και εργαζόµενους θα τρέξει η ∆ηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (∆ΥΠΑ) το αµέσως επόµενο διάστηµα. Τα προγράµµατα κατάρτισης της ∆ΥΠΑ αναφέρονται στο ενηµερωτικό περιοδικό του φορέα για το α΄ εξάµηνο του τρέχοντος έτους και αφορούν το σύνολο του 2024. Σύµφωνα µε το περιοδικό, η ∆ΥΠΑ συνεισφέρει στο σηµαντικό έργο της επαγγελµατικής κατάρτισης των ανέργων και εργαζοµένων όλης της χώρας, µε δράσεις συνεχιζόµενης επαγγελµατικής κατάρτισης.

Στόχος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των πολιτών, ανέργων, εργαζοµένων, νέων κ.ά., σε κλάδους αιχµής και η µείωση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων του εργατικού δυναµικού της χώρας µε τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιεί το εµβληµατικό πρόγραµµα κατάρτισης για 500.000 πολίτες έως το 2025, µε πόρους από το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ενώ πρόσφατα αναβαθµίστηκαν τα Ινστιτούτα Επαγγελµατικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελµατικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).Η προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναµικού της χώρας απαιτεί µια εκτενή σειρά δράσεων που να καλύπτουν ευρύ φάσµα ειδικοτήτων και αναγκών. Οι δράσεις κατάρτισης που αναµένεται να τεθούν προς υλοποίηση εντός των επόµενων µηνών πρόκειται να επικεντρωθούν σε πολλαπλά επίπεδα αντιστοιχώντας σε διαφορετικές οµάδες εργαζοµένων και ανέργων.

ΔΥΠΑ: Τα επτά προγράμματα Αναλυτικά, οι προσεχείς δράσεις περιλαµβάνουν:

∆ράσεις κατάρτισης για 25.000 άνεργους και 25.000 εργαζόµενους σε πράσινες δεξιότητες (διά ζώσης και εξ αποστάσεως). ∆ράσεις κατάρτισης τουλάχιστον 30.000 ανέργων µε πιστοποίηση από εταιρεία πληροφορικής διεθνούς κύρους ή πανεπιστήµιο (δωδεκάµηνης ισχύος) σε θέµατα πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων από µια βάση δεδοµένων 1.500 διαφορετικών προγραµµάτων (online-εξ αποστάσεως). ∆ράσεις εκπαίδευσης από πανεπιστήµια για 12.500 άνεργους και 12.500 εργαζόµενους σε ψηφιακές δεξιότητες (εξ αποστάσεως). ∆ράσεις µε αντικείµενο την τεχνητή νοηµοσύνη 10.000 ανέργων και εργαζοµένων (εξ αποστάσεως). ∆ράσεις κατάρτισης για 10.000 άνεργους – για επαγγελµατίες οδηγούς (διά ζώσης). ∆ράσεις κατάρτισης για 5.500 άνεργους – για προσωπικό ιδιωτικής ασφάλισης (online). Εξειδικευµένες δράσεις σε τεχνολογίες αιχµής µε τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας για 1.000 άνεργους (διά ζώσης και εξ αποστάσεως). Στο ίδιο πλαίσιο, εντός των επόµενων µηνών, θα υπάρξουν και άλλες δράσεις κατάρτισης, διά ζώσης και εξ αποστάσεως, σε συγκεκριµένες ειδικότητες (π.χ. αρτοποιοί) και σε ψηφιακές δεξιότητες για στοχευµένο αριθµό ανέργων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments