Policy Briefs

Τραμπ: Επιχείρηση «επιστροφή στα φώτα της δημοσιότητας»

Τραμπ: Επιχείρηση «επιστροφή στα φώτα της δημοσιότητας»

Πηγή Φωτογραφίας: 6ABC News

Ο Τραμπ, μέσω της πολύωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μαρ-α-Λάγκο, αποπειράθηκε να στρέψει τους προβολείς εκ νέου πάνω του έπειτα από δύο πυκνές πολιτικά εβδομάδες κατά τις οποίες η Κάμαλα Χάρις και ο σχεδιασμός της εκστρατείας της μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Επιχείρηση «επιστροφή στα φώτα της δημοσιότητας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ χτες, Πέμπτη στο Μαρ-α-Λάγκο. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times, ο Τραμπ αποπειράθηκε να στρέψει τους προβολείς εκ νέου πάνω του έπειτα από δύο πυκνές πολιτικά εβδομάδες κατά τις οποίες η Κάμαλα Χάρις και ο σχεδιασμός της εκστρατείας της μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τραμπ επέκρινε τη Χάρις για τη νοημοσύνη της, υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε «θανάσιμο κίνδυνο» αν ο ίδιος δεν κερδίσει τις εκλογές, ενώ ανέφερε ότι η αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 έγινε με τρόπο ειρηνικό.

Οπως σχολιάζουν οι New York Times, η ομάδα του Τραμπ αναζητεί τρόπους να ανακόψει τη δυναμική της Χάρις, η οποία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς και έχει σημειώσει γρήγορη δημοσκοπική άνοδο.

Κεντρικός στόχος της συνέντευξης Τύπου του Τραμπ, την οποία ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν να επισημάνει ότι η Κάμαλα Χάρις σε αντίθεση με τον ίδιο, δεν έχει ακόμη παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου επειδή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είναι αρκετά έξυπνη» για κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, ο Τραμπ δήλωσε ότι «δεν παραπονιέται» για αυτή την εξέλιξη, ενώ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» την αντικατάσταση του νυν προέδρου των ΗΠΑ από την Χάρις στην προεδρική κούρσα, για να αναιρέσει αυτόν τον χαρακτηρισμό όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις, όπως σχολιάζουν οι NYT.

Ο Τραμπ, πάντως, δήλωσε ότι η απόσυρση Μπάιντεν δεν έχει επηρεάσει τη δική του εκστρατεία και την πολιτική στρατηγική της καμπάνιας του.

Αναγνώρισε ότι με δεδομένη την υποψηφιότητα Χάρις, ο ίδιος μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής στις μαύρες γυναίκες, αλλά δήλωσε βέβαιος για την υποστήριξή του από τους μαύρους άνδρες. Επιπλέον, εκτίμησε ότι το ζήτημα των αμβλώσεων δεν θα αποτελέσει μείζον θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και στο αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Κατά τα άλλα, όπως επισημαίνουν οι NYT, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την εγκληματικότητα και τη μεταναστευτική πολιτική και ανέφερε ότι αν εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις, η Αμερική θα αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή «παρόμοια με τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930».

Σημειώνεται επίσης ότι, όπως σχολιάζει το Associated Press, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «κανείς δεν σκοτώθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2021», την ημέρα εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Το AP επισημαίνει ότι η Ασλι Μπάμπιτ, μια 35χρονη βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας από το Σαν Ντιέγκο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια των γεγονότων.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει αναφερθεί στον θάνατο της Μπάμπιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments