Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η πραγματικότητα για το Νοσοκομείο «Έλενα»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. Το θέμα μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλα ηλεκτρονικά και μη μέσα μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης σαφούς αναφοράς του pagenews.gr ως πηγής της συγκεκριμένης είδησης.
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η πραγματικότητα για το Νοσοκομείο «Έλενα»

Πηγή Φωτογραφίας: [367545] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έτη φωτός απέχουν τα πραγματικά περιστατικά από τις συκοφαντικές περιγραφές των Συριζαίων.

Στην αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» προβαίνει, με ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Υγείας, κατόπιν δικής του εντολής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για επιθεώρηση η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Υγείας κ. Βιλδιρίδου.

Με βάση όσα κατέγραψε η  κυρία Βιλδιρίδου, αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εν τω μεταξύ, από σήμερα, διατίθεται εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες σε χώρους του νοσοκομείου που το επιθυμούν, έως και την αντικατάσταση των ψυκτών.

Επιπλέον, «σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil, που λειτουργούσαν αλλά με μειωμένη απόδοση), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό».

Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μία φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, μέχρι την οριστική  τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).

Ακόμη, όπως υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης (υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα της νοσηλευτικής υπηρεσίας)».

Επισημαίνεται ότι αυτή η αποστομωτική τοποθέτηση του υπουργού Υγείας έρχεται να συμπληρώσει και να «κουμπώσει» με τη χθεσινή ανακοίνωση του Νοσοκομείου Έλενα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού για την κατάσταση που επικρατεί στο «Έλενα», η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη στη διάψευση των ανυπόστατων ισχυρισμών αναφορικά με τη λειτουργία του μαιευτηρίου.

Αποκαθιστώντας την πραγματικότητα, η διοίκηση επισήμανε πως «ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που κάποιες κλιματιστικές μονάδες εκτάκτως ή από μη σωστή χρήση καθίστανται ανενεργές, κινείται ο νόμιμος μηχανισμός για επισκευή ή αντικατάστασή τους».

Σύμφωνα, δε, με την επίσημη τοποθέτηση του μαιευτηρίου, «δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης», ενώ «οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments