SPOTLIGHTS

Κίνα: Διπλάσια τα κατοικίδια από τα μωρά το 2030

Κίνα: Διπλάσια τα κατοικίδια από τα μωρά το 2030

Πηγή Φωτογραφίας: PIXABAY

Το 2017, η κατάσταση ήταν ακριβώς η αντίθετη, καθώς υπήρχαν 90 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών, ενώ τα κατοικίδια ήταν περίπου 40 εκατομμύρια στη χώρα.

Ο πληθυσμός των κατοικίδιων ζώων θα είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν των μικρών παιδιών στην Κίνα μέχρι το 2030, καθώς οι νέοι Κινέζοι παραμένουν απρόθυμοι να δημιουργήσουν οικογένειες, όπως αναφέρει η Goldman Sachs σε πρόσφατο σημείωμά της.

Ειδικότερα, ο αριθμός των κατοικίδιων ζώων αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως τεσσάρων ετών θα μειωθεί σε λιγότερο από 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έρευνα της Goldman Sachs βάσει στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Το 2017, η κατάσταση ήταν ακριβώς η αντίθετη, καθώς υπήρχαν 90 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών, ενώ τα κατοικίδια ήταν περίπου 40 εκατομμύρια στη χώρα.

«Αναμένουμε να δούμε ισχυρότερο μομέντουμ στην ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων εν μέσω σχετικά ασθενέστερων προοπτικών του ποσοστού γεννήσεων και υψηλότερης διείσδυσης των ζώων στα νοικοκυριά από τη νεότερη γενιά», σύμφωνα με την αναλύτρια της Goldman Sachs, Valerie Zhou.

Οι γεννήσεις στη χώρα αναμένεται να μειωθούν με μέσο ρυθμό 4,2% έως το 2030, κυρίως λόγω της μείωσης του πληθυσμού των γυναικών ηλικίας 20 έως 35 ετών και καθώς η νεότερη γενιά είναι λιγότερο διατεθειμένη να αποκτήσει παιδιά, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Από το 2023, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην Κίνα είναι μεταξύ 23 και 33 ετών, σύμφωνα με σχετικό White Paper από κινεζική οργάνωση του κλάδου.

Καθώς οι νεαροί Κινέζοι ενήλικες επιλέγουν όλο και περισσότερο τα κατοικίδια, η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι η αγορά τροφών για κατοικίδια ζώα θα εκτιναχθεί σε μια βιομηχανία 12 δισ. δολαρίων μέχρι το 2030 στην Κίνα. Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι η ιδιοκτησία γάτας στην Κίνα θα ξεπεράσει εκείνη των σκύλων, καθώς χρειάζεται μικρότερος χώρος.

Τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς οι γυναίκες επιλέγουν να κάνουν λιγότερα παιδιά, με τον παγκόσμιο πληθυσμό να βρίσκεται σε πορεία κορύφωσης αυτόν τον αιώνα. Ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2023 σε 1,41 δισεκατομμύρια ανθρώπους, με συρρίκνωση κατά 2,08 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments