Ελλάδα

Φωτιά στο Μενοίκιο Όρος: Επιχειρούν εναέρια μέσα – Πέντε εστίες σε μια μέρα στις Σέρρες

Φωτιά στο Μενοίκιο Όρος: Επιχειρούν εναέρια μέσα – Πέντε εστίες σε μια μέρα στις Σέρρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φωτιά στο Μενοίκιο Όρος: Επιχειρούν εναέρια μέσα – Πέντε εστίες σε μια μέρα στις Σέρρες

Δύσκολο αναμένεται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Πυροσβέστες στην περιοχή

Τρία ελικόπτερα κάνουν από το πρωί ρίψεις νερού στην περιοχή «Χάνια» του Μενοικίου Όρους στις Σέρρες, όπου από χθες το απόγευμα μαίνεται φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Η φωτιά εντοπίζεται σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, σε υψόμετρο 1400 μέτρων σε πευκόφυτη έκταση, μακριά ευτυχώς από κατοικημένες περιοχές. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα είναι αυτά που δίνουν, μαζί με τα εναέρια, τη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν στο σημείο 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ για την ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης, κινητοποιήθηκαν 3 ομάδες πεζοπόρων από τη 2η και την 7η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Πέντε φωτιές σε μία ημέρα

Δύσκολο αναμένεται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Πυροσβέστες στις Σέρρες αφού η μία φωτιά διαδέχεται την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε μία μέρα, ξέσπασαν τέσσερις φωτιές με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι τέσσερις εκδηλώθηκαν από κεραυνό. Φωτιές στο Δαφνούδι, στον Λιθότοπο, στο Κεφαλοχώρι (μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών αντιμετωπίσθηκαν), πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στην πόλη των Σερρών και στο Μενοίκιο ενώ είναι σε εξέλιξη για 24η μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά παρέμειναν όλο το βράδυ στο Δαφνούδι όπου ξέσπασε χθες φωτιά για τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Μετά όμως την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και των υπηρεσιών του Δήμου Εμμανουήλ Παπά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο κι ενώ πρόλαβε να κάψει περίπου 500 στρέμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments