Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την προστασία ισραηλινών στόχων

Σε κόκκινο συναγερμό ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την προστασία ισραηλινών στόχων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)//Σε κόκκινο συναγερμό ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την προστασία ισραηλινών στόχων

Μυστικές επιχειρήσεις σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας εξαιτίας της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται άτομα που εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: των μικροποινικών αλλοδαπών της διπλανής πόρτας, που μπορεί να έχουν σχέσεις και να καθοδηγούνται σε μακροχρόνιο επίπεδο από το Ιράν και οι «μοναχικοί λύκοι» που κινούνται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Για τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ και τις ΕΥΠ έχουν ενημερωθεί τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με φίλους και συμμάχους, προκειμένου να υπάρχει άμεση αναταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός των απαραίτητων κινήσεων.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», που κάνει τις σχετικές αποκαλύψεις, μόλις προ ενός μηνός η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε σε επτά συλλήψεις αλλοδαπών -από το Ιράν και το Αφγανιστάν- αλλά και Ελλήνων υπόπτων, για εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους.

Για την ακρίβεια έβαλαν στο στόχαστρό τους ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων και συναγωγή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και ένα κινητό τηλέφωνο που έχασε εις εκ των δραστών στον τόπο της μίας επίθεσης.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συλλήψεις αφορούσαν σε τοξικομανείς και σε άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές.

Η Αντιτρομοκρατική είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ελληνικών τρομοκρατικών δικτύων που θα θελήσουν να μπουν στη μεγάλη εικόνα της διεθνούς κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments