Τεχνολογία

3D printing: Η μεγαλύτερη εκτυπωμένη γειτονιά του κόσμου ανοίγει για ενοίκους

3D printing: Η μεγαλύτερη εκτυπωμένη γειτονιά του κόσμου ανοίγει για ενοίκους

Πηγή Φωτογραφίας: ICON’s Vulcan printer.Image: ICON (Other)

Τα 100 εκτυπωμένα σπίτια του Γουλφ Ραντς είναι φθηνότερα και αντέχουν ακόμα και ανεμοστρόβιλους.

Όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε 3D printer, το σύστημα Vulcan δημιουργεί αντικείμενα από διαδοχικά στρώματα υλικού –μόνο που αυτός ο τρισδιάστατος εκτυπωτής έχει μήκος 14 μέτρα, ζυγίζει 4,75 τόνους και χτίζει μονοκατοικίες.

Αυτό το καλοκαίρι, το ρομποτικό σύστημα της εταιρείας ICON ολοκληρώνει τα τελευταία από τα 100 εκτυπωμένα σπίτια του Γουλφ Ραντς, μια κοινότητα στο Τζόρτζταουν του Τέξας, περίπου 50 χλμ από το Όστιν.

Η εταιρεία άρχισε να χτίζει τον Νοέμβριο του 2022 αυτό που ονομάζει τη μεγαλύτερη εκτυπωμένη γειτονιά του κόσμου. Η τεχνολογία 3D printing, λέει, είναι ταχύτερη, φθηνότερη, απαιτεί λιγότερους εργάτες και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη υλικών.

«Οπότε, εκεί που είχαμε πέντε συνεργεία για να χτίσουν ένα σύστημα τοίχων, τώρα έχουμε ένα συνεργείο και ένα ρομπότ» λέει στο Reuters o διευθυντής προγράμματος της ICOM Κόνερ Τζένκινς.

Όταν διοχετευτεί στον εκτυπωτή ένα μείγμα τσιμέντου, νερού, άμμου και προσθέτων, ένα ακροφύσιο το χύνει σαν οδοντόκρεμα από σωληνάριο πάνω σε μια βούρτσα, η οποία με τη σειρά της αφήνει στρώματα κατά μήκος μιας προσχεδιασμένης διαδρομής, χτίζοντας τοίχους με «ρίγες» σαν ύφασμα κοτλέ.

Χρειάζονται περίπου τρεις εβδομάδες για να κατασκευαστεί κάθε μονώροφη κατοικία των τριών ή τεσσάρων υπνοδωματίων. Τα θεμέλια και η μεταλλική οροφή κατασκευάζονται με τις συμβατικές μεθόδους.

Όπως λέει ο Τζένκινς, οι τοίχοι από μπετόν είναι ανθεκτικοί στο νερό, τη μούχλα και τον ακραίο καιρό.

Ο Λόρενς Νούρζαντ, 32χρονος διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας, μαζί με τη σύντροφό του Άντζελα Χόντας, μια 29χρονη ειδικό της δημιουργικής στρατηγικής, αγόρασαν σπίτι στο Γουλφ Ραντς φέτος το καλοκαίρι.

«Μοιάζει με φρούριο» σχολίασε ο Νούρζαντ, πεπεισμένος ότι το νέο του σπίτι αντέχει τους περισσότερους ανεμοστρόβιλους.

Οι τοίχοι προσφέρουν θερμομόνωση από τον καυτό καιρό του Τέξας και κρατούν το εσωτερικό δροσερό χωρίς να δουλεύει το κλιματιστικό στο φουλ, είπε το ζευγάρι.

Δυστυχής, εκτός από τη ζέστη οι τοίχοι εμποδίζουν και το σήμα του WiFi. Η λύση είναι η εγκατάσταση πολλαπλών σημείων πρόσβασης σε κάθε κατοικία.

Τα εκτυπωμένα σπίτια του Γουλφ Ραντς κυμαίνονται σε τιμές από τα 450 μέχρι τα 500 χιλιάδες δολάρια. Μέχρι στιγμής έχει πουληθεί λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments