Διεθνή

Βραζιλία: 61 τελικά οι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου, βρέθηκε το μαύρο κουτί

Βραζιλία: 61 τελικά οι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου, βρέθηκε το μαύρο κουτί

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Βραζιλία: 61 τελικά οι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου, βρέθηκε το μαύρο κουτί

Ήταν 57 οι επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Βραζιλία.

Η Voepass Linhas Aéreas αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών σε 61 άτομα από την αεροπορική συντριβή, σύμφωνα με νέα δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Ο αριθμός των νεκρών αναπροσαρμόστηκε σε 57 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος.

Αρχικά, η Voepass είχε δηλώσει ότι η πτήση μετέφερε 58 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος τη στιγμή της συντριβής, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Δεν υπάρχει κανένας διασωθέντας από την μοιραία πτήση.

Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

Οι αρχές μετά από έρευνες ανέσυραν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου στον τόπο της συντριβής στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Γκιγιέρμι Ντερίτε, Γενικό Γραμματέα Ασφαλείας του Σάο Πάολο.

Το μαύρο κουτί περιέχει κρίσιμα δεδομένα που θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους.

Μια ιατρική ομάδα βρίσκεται επί τόπου και εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αλλά πολλά από τα υπολείμματα των θυμάτων είναι πολύ καμένα για οπτική ταυτοποίηση.

Κατάλληλο για πτήση το αεροπλάνο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη και το πλήρωμά του ήταν κατάλληλα για πτήση.

Το αεροσκάφος που χειριζόταν η Voepass και συνετρίβη κοντά στην πόλη Βινχέδο ήταν «ένα ATR-72, κατασκευασμένο το 2010 και σε καλή λειτουργική κατάσταση, με έγκυρα πιστοποιητικά καταχώρησης και αξιοπλοΐας», ανέφερε η δήλωση.

«Η πτήση είχε τέσσερα μέλη πληρώματος τη στιγμή του ατυχήματος και όλα ήταν επαρκώς αδειοδοτημένα και είχαν έγκυρα προσόντα», ανέφερε η δήλωση.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει «να παρακολουθεί την παροχή βοήθειας στα θύματα και τις οικογένειές τους από την εταιρεία. Επιπλέον, η Υπηρεσία συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις των ερευνών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments