Διεθνή

«Επείγουσα διεθνή έρευνα» για τον νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα, ζητάει το Κατάρ

«Επείγουσα διεθνή έρευνα» για τον νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα, ζητάει το Κατάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Επείγουσα διεθνή έρευνα» για τον νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα, ζητάει το Κατάρ

Στους 93 οι νεκροί από την επίθεση σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό

Το Κατάρ, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ζήτησε να διεξαχθεί μια «επείγουσα διεθνής έρευνα», μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, ο οποίος στοίχισε σήμερα τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για τη συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και καταφυγίων για τους εκτοπισμένους».

Μαχητές της Χαμάς και Τζιχάντ, βρίσκονταν στο σχολείο που βομβαρδίστηκε, λέει το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα ότι στο σχολείο που βομβαρδίστηκε από την αεροπορία σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το σχολικό κτιριακό συγκρότημα και το τζαμί «που επλήγη στο εσωτερικό του» αποτελούσαν «ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι μέσω X.

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ακόμη ότι ο αριθμός των απωλειών που ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της Χαμάς, κάνοντας λόγο για πάνω από 100 νεκρούς, «δεν ευθυγραμμίζεται» με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, ούτε το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε πυρομαχικό ακριβείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments