Lifestyle

Ειρήνη Παπά- Νίκος Βερλέκης: Μια πολυσυζητημένη σχέση με διαφορά 20 ετών

Ειρήνη Παπά- Νίκος Βερλέκης: Μια πολυσυζητημένη σχέση με διαφορά 20 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

«Όλοι ρωτούσαν το ίδιο πράγμα: “Πώς αισθανόσουν που ήσουν με μια γυναίκα που ήταν μεγαλύτερή σου”. Δεν αισθανόμουν κάτι. Αισθανόμουν υπέροχα"», έχει αφηγηθεί ο Νίκος Βερλέκης για τη σχέση του με την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια.

Το κορίτσι από το Χιλιομόδι, που κατέκτησε τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ήταν ένας από τα τελευταίους εν ζωή ελληνικούς μύθους: Η Ειρήνη Παπά, μεγάλη πρωταγωνίστρια των διεθνών παραγωγών, που ταξίδεψε το Αρχαίο Δράμα ως τα πέρατα του κόσμου με παραστάσεις που έγραψαν ιστορία, έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022 στα 96 της χρόνια, έπειτα από πολύχρονη ασθένεια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Το Σπίτι Του Ηθοποιού (@actorshouse_official)

«Η Ειρήνη Παππά δεν είναι κορίτσι, είναι μια γυναίκα, μια σπουδαία ηθοποιός. Δεν έχουμε πολλές σαν αυτήν. Ίσως γι’ αυτό δεν εμφανίζεται σε πολλές ταινίες. Οι συνηθισμένοι ηθοποιοί έχουν πρόβλημα να βρεθούν δίπλα της στην οθόνη. Ο Τζον Γουέιν έχει την ίδια ποιότητα. Πολλοί νέοι ηθοποιοί δεν έχουν ούτε την παρουσία ούτε την παρησσία να παίξουν δίπλα του. Γίνονται αόρατοι» έγραφε ο μεγάλος Αμερικανός κριτικός κινηματογράφου, Ρότζερ Έμπερτ, τον Ιούλιο του 1969.

Η προσωπική ζωή της ηθοποιού συχνά γινόταν αντικείμενο συζήτησης:

“Λέγεται ότι η όμορφη Ελληνίδα ηθοποιός έλαβε πρόσκληση για να συναντήσει τον πρίγκιπα Aλή Χαν στη βίλα του στη Ριβιέρα στις 21 Μαΐου.” έγραφε ο διεθνής Τύπος την άνοιξη του 1952 για την Ειρήνη Παππά και τον γοητευτικό πρίγκιπα.

“Εγώ ήμουν 25 και εκείνη 45. Δεν είχαμε κάτι κρυφό με την Ειρήνη Παππά. Ήμασταν μαζί κάπου οκτώ χρόνια” έχει αφηγηθεί σε συνέντευξή του ο Νίκος Βερλέκης.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στο Φεστιβάλ των Καννών, με τον πρίγκιπα να γοητεύεται από την Ελληνίδα ηθοποιό, που μόλις ξεκινούσε τη διεθνή της καριέρα.

Η ίδια θα εξηγούσε σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου πως ουδέποτε υπήρξε κάτι μεταξύ τους: “Τι καλύτερο από μία Σταχτοπούτα από μία φτωχή χώρα, να θέλει αυτό το κοριτσάκι να αναρριχηθεί και να γίνει πριγκίπισσα. Με ρωτήσανε εμένα; Αν είμαι εγώ Σταχτοπούτα και αν θέλω να γίνω εγώ ποτέ πριγκίπισσα; Εγώ θέλω να τα κερδίσω όλα με τη δικιά μου την αξία και με το σπαθί μου. Εγώ θεωρώ το παραμύθι της Σταχτοπούτας το πιο χυδαίο που υπάρχει.”

Η ηθοποιός πάντα μπροστά από την εποχή της, θα προτιμούσε τις δεκαετίες που ακολούθησαν την συντροφιά νεώτερων σε ηλικία ανδρών, όπως ο όμορφος Νίκος Βερλέκης με τον οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 70 υπήρξαν ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια της εποχής.

Ο ηθοποιός είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του για την αξέχαστη πρωταγωνίστρια: «Μου άρεσαν οι ωραίες γυναίκες, οι γυναίκες που είχαν προσωπικότητα. Που ήταν σπουδαίες. Που κάτι είχαν να μου πουν, που κάτι έβλεπα μέσα από τα μάτια τους, σε όλο τους το κορμί, στη θωριά τους.Η μεγαλύτερη διαφορά που είχα από γυναίκα ήταν 20 χρόνια. Εγώ ήμουν 25 και εκείνη 45. Δεν είχαμε κάτι κρυφό με την Ειρήνη Παππά. Ήμασταν μαζί κάπου οκτώ χρόνια. Δεν ήταν κάτι που το κρύβαμε. Δεν είναι κάτι που το κρύψαμε ποτέ. Απλώς είναι κάτι που εγώ δεν το συζητάω. Δεν το αναφέρω ποτέ. Δεν ξέρω πραγματικά για ποιο λόγο κι εγώ αισθανόμουν περίεργα και είχα ενοχές. Γιατί όλοι ρωτούσαν το ίδιο πράγμα: “Πώς αισθανόσουν που ήσουν με μια γυναίκα που ήταν μεγαλύτερή σου”. Δεν αισθανόμουν κάτι. Αισθανόμουν υπέροχα. Περνούσα πάρα πολύ καλά μαζί της, την αγαπούσα πολύ, είχαμε μια υπέροχη σχέση»

Ο Νίκος Βερλέκης έχει εξηγήσει επίσης για ποιο λόγο δεν συνεργάστηκαν ποτέ επαγγελματικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό “7 μέρες TV”: «Δεν συνεργαστήκαμε, διότι όταν έχεις μια σχέση που βασίζεται στην αγάπη που μοιράζεσαι με έναν άνθρωπο, δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να δουλεύεις μαζί του για να προβάλλετε αυτό που έχετε. Άλλωστε, η Ειρήνη δεν δούλευε στην Ελλάδα και δεν είχε επαφές με τον ελληνικό χώρο».

«Κρατώ τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Με πάρα πολύ ταλέντο και πολλή μόρφωση. Μια γυναίκα, η οποία εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος στις σχέσεις της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments