Πολιτική

Με σημαία την καθημερινότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σημαία την καθημερινότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην καθημερινότητα του πολίτη εστιάζει η Κουμουνδούρου, με προφανή στόχο να βγουν από την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τα εσωκομματικά προβλήματα.

Η καθημερινότητα των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας, παραμένει στο επίκεντρο των δημόσιων παρεμβάσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εντάσσεται στη συνεχή προσπάθειά τους να απομακρύνουν από την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τα εσωκομματικά ζητήματα, τα οποία χθες επικεντρώθηκαν στην περίπτωση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και στην εξέταση του αιτήματος δεκάδων μελών του κόμματος για την απομάκρυνσή του από το κόμμα από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σημαντικό στοιχείο του πολιτικού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου είναι η προετοιμασία σειράς κομματικών συνεδριάσεων ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό την παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της νέας ηγεσίας. Ενδεικτικό είναι ότι ομάδες εργασίας πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συνεδρίαση με αυτό το αντικείμενο.

Η κ. Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια «δεν είναι επαρκή». Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ οι ενέργειες σχετικά με την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια είναι καθυστερημένες και δεν καλύπτουν το σύνολο των πολιτών».

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή της σχετικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η Κουμουνδούρου επισημαίνει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την τάση να κοροϊδεύει τους πολίτες, και το έκανε ξανά, προσφέροντας μια “ελεημοσύνη” 8 ευρώ (το πολύ…) στους λογαριασμούς. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αδιαφορεί σκόπιμα για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες σε κάθε τομέα: στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές (με τις αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά), στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στο ρεύμα. Είναι δικαίωμά της να πιστεύει ότι η “θερινή ραστώνη” θα καλύψει την αδράνειά της, αλλά ας μην ξεχνά ότι η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί. Και οι ελεημοσύνες δεν θα είναι αρκετές για να την αναχαιτίσουν».

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε βαρύ κλίμα για τον κ. Χρήστο Σπίρτζη. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις κατηγορίες για αντικομματική συμπεριφορά που προβάλλουν τα 70 μέλη που ζητούν τη διαγραφή του, αλλά και στο γεγονός ότι, παρά τις προσκλήσεις να παραστεί στη συνεδρίαση, ο ίδιος –όπως αναφέρθηκε από κομματικό στέλεχος– προτιμά να «εμφανίζεται σε τηλεοπτικά στούντιο» και να μιλάει για το κόμμα με απαξιωτικούς τόνους για την επιτροπή, αντί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κομματικού οργάνου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εξέτασε την επιβολή κάποιας ήπιας «ποινής», επίπληξης, και θα καλέσει ξανά τον κ. Σπίρτζη σε επόμενη συνεδρίαση στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, καθώς ο κ. Σπίρτζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διαγραφή ή αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, αλλά μπορεί μόνο να εισηγηθεί κάτι τέτοιο στο ανώτερο κομματικό όργανο, δηλαδή την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments