Πολιτική

Πολάκης με “αρχηγική” ατζέντα

Πολάκης με “αρχηγική” ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από τον διαγραφέντα βουλευτή Χανίων.

Ο «ίσκιος» του Παύλου Πολάκη βαραίνει την Κουμουνδούρου αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες, δημιουργώντας αμηχανία τόσο στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη όσο και στους «τσιπρικούς». Αυτό συμβαίνει καθώς, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχει αναπτυχθεί ένα σημαντικό και μαζικό κίνημα υποστήριξης του από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη και φίλους να ζητούν από τον Χανιώτη βουλευτή να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Η αίσθηση είναι ότι ούτε με τον Κασσελάκη ούτε με τους «απόμαχους» της εποχής Τσίπρα υπάρχει προοπτική.

Την ίδια στιγμή, βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Χανίων να επιτίθεται κατά πάντων, την ομάδα των «87» να πιέζεται προς την «έξοδο» και τον Στέφανο Κασσελάκη να δέχεται έντονη κριτική γιατί συνεχίζει τις διακοπές του στη Μύκονο ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του κόμματος παραμένουν απλήρωτοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει και πάλι σημάδια διάσπασης, καθώς ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά παραμένει μέλος του κόμματος, άφησε υπονοούμενα κατά του κ. Κασσελάκη σχετικά με «εξελίξεις» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στοχοποίησε επίσης την ομάδα των 87, η οποία αντιτίθεται στην υποβάθμιση του Αλέξη Τσίπρα, και κατηγόρησε ευθέως την βουλευτή Αθηνά Λινού για εμπλοκή σε κακοδιαχείριση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, επιτέθηκε με απαξιωτικά σχόλια στους Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστο Σπίρτζη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μην κινείστε, μην ταράζεστε, μην απειλείτε! Απλά προκαλείτε τρικυμία σε ποτήρι! Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξουν, προς όφελος της προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και της αριστερής λαϊκής προγραμματικής πρότασης, αλλά προφανώς όχι από εσάς».

Η αναφορά του κ. Πολάκη σε «εξελίξεις» ερμηνεύθηκε ως σαφής προειδοποίηση προς τον κ. Κασσελάκη για πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο του φθινοπώρου. Επιπλέον, ο Πολάκης επανέφερε τις κατηγορίες κατά της κυρίας Λινού, καταγγέλλοντας ότι το Ινστιτούτο Πρόληψης που διευθύνει έλαβε 1 εκατ. ευρώ το 2020 και το 2021 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, η διάχυση του τοξικού κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ και η ανοχή της ηγεσίας απέναντι στη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προκαλούν ανησυχία στην ομάδα των 87 σχετικά με τη στάση που θα υιοθετήσουν στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η Κεντρική Επιτροπή προχωρήσει στη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, είναι πιθανό να προκύψουν νέες αναταράξεις και ομαδικές αποχωρήσεις.

Το αρνητικό κλίμα επιδεινώνεται από την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ του κόμματος, καθώς οι εργαζόμενοι στην Αυγή και το Κόκκινο παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα διακοπών. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, εκφράζοντας δημόσια την απογοήτευσή τους προς τον κ. Κασσελάκη, τονίζοντας ότι αρνείται να τους συναντήσει και συνεχίζει τις διακοπές του στη Μύκονο. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της Left Media αντέτεινε με επιθέσεις στους εργαζομένους του ραδιοφώνου, εκφράζοντας την ενόχλησή της για τις κινητοποιήσεις τους που απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και για τις αποκαλύψεις σχετικά με την πορεία διάλυσης του σταθμού, μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις γνωστών δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments