Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκλεισε με νίκη επί της Ισπανίας, η Εθνική Ελλάδος στο Πόλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκλεισε με νίκη επί της Ισπανίας, η Εθνική Ελλάδος στο Πόλο

Πηγή Φωτογραφίας: [371262] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 16η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Εθνική Ελλάδος πόλο δεν πλήρωσε το πολύ κακό της τέταρτο οκτάλεπτο

Η Εθνική Ελλάδος πόλο δεν πλήρωσε το πολύ κακό της τέταρτο οκτάλεπτο κόντρα στην Ισπανία και έκλεισε με νίκη (15-13) τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό Τουρνουά τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη κόντρα στην Ισπανία παρά το πολύ κακό της τέταρτο οκτάλεπτο. Έχοντας σαν όπλο την επίθεση στον παραπάνω, αλλά και παρουσιάζοντας αρκετά καλή εικόνα στην άμυνα στον λιγότερο η ομάδα του Βλάχου πήρε τη νίκη με 15-13 και κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά στο Παρίσι.

Ο αγώνας:

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά από την Εθνική μας στα πρώτα λεπτά, ανοίγοντας το σκορ με Γκρανάδος, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας μεθοδικά κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα με τα τέρματα των Καλογερόπουλο και Γενηδουνιά. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν κατάφεραν να κρατήσου το υπέρ τους σκορ και ο Σαναχούγια λίγο πριν λήξει το πρώτο οκτάλεπτο έκανε το 2-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι με αμφότερες να είναι αρκετά εύστοχες στον παραπάνω. Η Εθνική μας επέβαλε τον ρυθμό της, καθώς προηγήθηκε τέσσερις φορές αλλά άλλες τόσες ισοφαρίστηκε από την Ισπανία (6-6), ωστόσο στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου οι παίκτες του Βλάχου βγάλαν τις άμυνες και με δύο συνεχόμενα τέρματα του Γενηδουνιά και του Παπαναστασίου έκλεισε το ημίχρονο με κεφάλι δύο τερμάτων (8-6).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την εθνική μας καθώς, οι Ισπανοί αστόχησαν με τον Αγκίρε και ο Γκίλας στην μετάβαση έκανε το 9-6. Η καλή εικόνα της “γαλανόλευκης” συνεχίστηκε βγάζοντας ακόμα μια άμυνα στον λιγότερο και τον Φουντούλη να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης κάνοντας το 10-6. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς και με ένα σουτ από την περιφέρεια του Σαναχούγια έκαναν το 10-7, ωστόσο αυτό το τέρμα δεν ήταν αρκετό για την Ρόχα, καθώς ο Φουντούλης έδωσε εκ νέου προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων από την εσχάτη των ποινών 11-7, ενώ στιγμές αργότερα έγινε και το 12-7 με τον Αργυρόπουλο, πάλι με πέναλτι.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στην τελευταία περίοδο και τα κατάφεραν καθώς δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην Εθνική μας στην κόντρα με ένα επιμέρους σκορ 4-1 έφτασαν στα δύο τέρματα. Εκεί μίλησε ο Παπαναστασίου που με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 14-11. Η Ρόχα όμως είχε και πάλι απάντηση με τον Σαναχούγια να σκοράρει δύο συνεχόμενα τέρματα και να κάνει το 14-13. Ο Γκάγκαρης ωστόσο έδωσε το φιλί της ζωής στην Ελλάδα και με γκολ λίγο ένα λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1, 3-6

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments