EDITOR'S PICK

Θα πληρώνατε 200.000 ευρώ για να «αναστηθείτε» στο μέλλον; Το πρώτο εργαστήριο κρυοσυντήρησης

Θα πληρώνατε 200.000 ευρώ για να «αναστηθείτε» στο μέλλον; Το πρώτο εργαστήριο κρυοσυντήρησης

Πηγή Φωτογραφίας: PIXABAY

650 άνθρωποι έχουν εγγραφεί και περιμένουν να πεθάνουν και να συντηρηθούν

Ο θάνατος είναι κάτι που όλη η ανθρωπότητα ζει και πολλούς τους τρομάζει. Το ερώτημα είναι εάν θα το ζήσει και στο μέλλον καθώς μια γερμανική νεοφυής επιχείρηση επιδιώκει να αναστήσει στο μέλλον ανθρώπους και να τους διατηρήσει μέχρι τότε μέσω της κρυοσυντήρησης.

Η Tomorrow Bio υπόσχεται στους πελάτες της πως θα έχουν την ευκαιρία να καταψυχθούν μετά το θάνατό τους, ώστε να μπορέσουν να αναβιώσουν στο μέλλον, όταν η τεχνολογία θα είναι αρκετά προηγμένη για κάτι τέτοιο.

Έξι άνθρωποι μπήκαν στο πάγο – 650 πληρώνουν και περιμένουν

Παρά το εντυπωσιακό κόστος των 200.000 ευρώ, περίπου, το πρώτο εργαστήριο κρυοσυντήρησης της Ευρώπης αποδεικνύεται ήδη δημοφιλές.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2020, ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταψύξει έξι ανθρώπους και πέντε κατοικίδια ζώα, ενώ άλλα 650 μέλη που πληρώνουν περιμένουν να καταψυχτούν μετά θάνατον.

Ο Fernando Azevedo Pinheiro, συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε στη MailOnline: «Προσωπικά, πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μου -είμαι σήμερα 40 ετών- μπορεί να γίνουμε μάρτυρες της ασφαλούς κρυοσυντήρησης και αναζωογόνησης πολύπλοκων οργανισμών».

Πώς γίνεται η κατάψυξη στο σώμα

Η κρυογονική συντήρηση περιλαμβάνει την κατάψυξη κάποιου που έχει πεθάνει πρόσφατα με τρόπο που να τον διατηρεί στο μέλλον. Με την ψύξη του σώματος στους -198°C, οι υποστηρικτές της κρυογονικής συντήρησης στοχεύουν στο να κλειδώσουν το σώμα σε στάση όπως ακριβώς ήταν τη στιγμή του θανάτου.

Στη συνέχεια, στο μέλλον, ο αποθανών ασθενής μπορεί να «αναστηθεί» με ασφάλεια και να θεραπευτεί για οποιαδήποτε ασθένεια οδήγησε στο θάνατό του.

Αυτό που προσφέρει η εταιρεία είναι άμεσες διαδικασίες κρυοσυντήρησης σε άτομο που είναι κλινικά νεκρό. Δεδομένου ότι η ταχύτητα είναι το ζητούμενο, η εταιρεία έχει ειδικές μονάδες σε Βερολίνο, Άμστερνταμ και Ζυρίχη.

Αφού συντηρηθεί με ασφάλεια καθ’ οδόν, ο πελάτης μεταφέρεται σε μια εγκατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης στην Ελβετία, η οποία ανήκει στον αδελφό οργανισμό της εταιρείας, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Biostasis.

Εκεί το σώμα ψύχεται σταδιακά στους -196°C για διάστημα 10 ημερών προτού τοποθετηθεί σε ένα χαλύβδινο δοχείο γεμάτο με υγρό άζωτο.

Δεδομένου ότι αυτά τα δοχεία δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να παραμείνουν κρύα, η εταιρεία λέει ότι μπορούν να διατηρηθούν επ’ αόριστον στο μέλλον – εφόσον το υγρό άζωτο συμπληρώνεται περιστασιακά. Θεωρητικά, οι νεκροί να περιμένουν με ασφάλεια για εκατοντάδες χρόνια στη φροντίδα της εταιρείας μέχρι η τεχνολογία να είναι έτοιμη να τους ξαναφέρει στη ζωή.

Σε περίπτωση που η Tomorrow Bio χρεοκοπήσει ή εξαφανιστεί, οι σοροί θα παραδοθούν στη φροντίδα ενός άλλου αδελφού οργανισμού που ονομάζεται Tomorrow Patient Care Foundation.Μέχρι στιγμής, περίπου 650 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί στη συνδρομή των 50 ευρώ το μήνα για να έχουν μια τέτοια ομάδα σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία το 2023, 149 από αυτά τα μέλη ζούσαν στη Γερμανία, 30 στη Γαλλία και 30 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να επεκταθεί περαιτέρω, φέρνοντας την κάλυψη στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2025.Οι άνθρωποι που εγγράφονται στη κρυοσυντήρηση προσελκύονται από τις υπηρεσίες της εταιρείας του για διάφορους λόγους. Ο κ. Pinheiro λέει: «Πολλοί πελάτες γοητεύονται από τις δυνατότητες των μελλοντικών τεχνολογιών και εμπειριών, όπως τα διαστημικά ταξίδια. Για ορισμένους, το πρωταρχικό κίνητρο είναι ο φόβος του θανάτου. Η κρυοσυντήρηση τους προσφέρει ελπίδα και αίσθημα ασφάλειας, παρέχοντας μια πιθανή διέξοδο για την παράταση της ζωής τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments