Ελλάδα

Βαρνάβας: 400 πυροσβέστες στη μάχη-Νέες εντολές εκκένωσης [vid]

Βαρνάβας: 400 πυροσβέστες στη μάχη-Νέες εντολές εκκένωσης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [371271] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Κατά την έναρξη της φωτιάς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης.

Αυτή τη στιγμή και λίγο πριν σταματήσουν τα εναέρια μέσα το μέτωπο έχει έκταση χιλιομέτρων με τους ανέμους να συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί και να αλλάζουν κατεύθυνση. Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα του 112 τα οποία καλούν τους κατοίκους διαφόρων περιοχών να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους. 

Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, τα δύο για τον συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνευσαν οι πυροσβέστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments