Ελλάδα

Πύρινα μέτωπα σε Φιλιάτες Θεσπρωτίας και Κρανέα Πέλλας–Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Πύρινα μέτωπα σε Φιλιάτες Θεσπρωτίας και Κρανέα Πέλλας–Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πύρινα μέτωπα σε Φιλιάτες Θεσπρωτίας και Κρανέα Πέλλας – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε πολλές περιοχές

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Τσαμαντάς στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Τσαμαντάς στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και πέντε αεροσκάφη, ενώ επιχείρησε και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα και μία ακόμη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρανέα Πέλλας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και μηχανήματα έργου.

Στο «κόκκινο» και αύριο πολλές περιοχές

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκρουσε χθες «καμπανάκι» προειδοποιώντας για μία πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα στο μέτωπο της πυροπροστασίας, καθώς ο συνδυασμός ανομβρίας-ξηρασίας και ισχυρών ανέμων δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Δευτέρα 12 Αυγούστου σε: Αττική και Κύθηρα, κεντρική-νότια Εύβοια, Αργολίδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας. Επιπλέον, πολύ υψηλός και υψηλός κίνδυνος προβλέπεται στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments