Διεθνή

Γάζα: Διεθνής κατακραυγή μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε σχολείο

Γάζα: Διεθνής κατακραυγή μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" για τον βομβαρδισμό.

Ο βομβαρδισμός σχολείου στην πόλη της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως βρισκόταν «κέντρο διοίκησης» των «τρομοκρατών» της Χαμάς, χθες Σάββατο το πρωί, με απολογισμό σχεδόν εκατό νεκρούς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Χθες το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε πως το πλήγμα επέτρεψε να εξαλειφθούν «τουλάχιστον 19 τρομοκράτες της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», δίνοντας στη δημοσιότητα κατάλογο ονομάτων.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τον βομβαρδισμό αυτό.

Το γεγονός «υπογραμμίζει πόσο επείγον είναι να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων, που εργαζόμαστε ακούραστα για να συναφθεί», ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ.

Το Ιράν καταδίκασε το «έγκλημα πολέμου» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό. Ο βομβαρδισμός «αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν σέβεται κανέναν από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ούτε ηθικές κι ανθρώπινες αρχές», έκρινε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments