Διεθνή

Ουκρανία: Η Μόσχα χρησιμοποίησε βορειοκορεατικό πύραυλο για το θανατηφόρο πλήγμα στο Κίεβο

Ουκρανία: Η Μόσχα χρησιμοποίησε βορειοκορεατικό πύραυλο για το θανατηφόρο πλήγμα στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ουκρανία: Η Μόσχα χρησιμοποίησε βορειοκορεατικό πύραυλο για το θανατηφόρο πλήγμα στο Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανόν χρησιμοποίησαν έναν βορειοκορεατικό πύραυλο κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής εναντίον της περιοχής του Κιέβου τη νύχτα

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανόν χρησιμοποίησαν έναν βορειοκορεατικό πύραυλο κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής εναντίον της περιοχής του Κιέβου τη νύχτα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας πατέρας και ο 4χρονος γιος του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν έναν πύραυλο της Βόρειας Κορέας σε αυτήν την επίθεση, σε ένα ακόμη εσκεμμένο τρομοκρατικό πλήγμα εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ειδικοί πυροτεχνουργοί εργάζονται για να καθορίσουν τα ακριβή δεδομένα σχετικά με αυτόν τον πύραυλο», ανέφερε.

Στόχος της επίθεσης στο Κουρσκ η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

«Χιλιάδες» Ουκρανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην εισβολή στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, η οποία στοχεύει να διασκορπίσει τις δυνάμεις της Μόσχας και να «αποσταθεροποιήσει» τη Ρωσία, είπε χθες το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα της ασφάλειας.

«Είμαστε σε επίθεση. Ο στόχος είναι να διασκορπίσουμε τις θέσεις του εχθρού, να του επιφέρουμε μέγιστες απώλειες, να αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Ρωσία, καθώς είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τα ίδια τους τα σύνορα και να μεταφέρουμε τον πόλεμο στη ρωσική επικράτεια», δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Την Τετάρτη, ο ρωσικός στρατός έκανε γνωστό πως η Ουκρανία έστειλε 1000 στρατιώτες της για την εισβολή της στην περιοχή του Κουρσκ, μια επιχείρηση πρωτόγνωρου εύρους, η οποία έλαβε χώρα δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν εκεί πολλοί περισσότεροι» είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος, εκτιμώντας πως ο αριθμός τους ανέρχεται σε «χιλιάδες».

Εδώ και ημέρες, οι ουκρανικές αρχές τήρησαν σιγή ιχθύος σχετικά με αυτήν την επιχείρηση, που φαίνεται πως αιφνιδίασε το Κρεμλίνο και επέτρεψε στους Ουκρανούς να διεισδύσουν, σύμφωνα με αναλυτές, σε βάθος τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων στη ρωσική επικράτεια.

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε αυτήν την επιχείρηση στο καθημερινό διάγγελμά του χθες το βράδυ, επιβεβαιώνοντας πως το Κίεβο επιδιώκει να «μεταφέρει τον πόλεμο» στη Ρωσία.

Μια αιφνιδιαστική επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο που μίλησε χθες το βράδυ στο AFP, αναπτέρωσε το ηθικό της κοινωνίας και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που έχουν εξαντληθεί από τα δυόμιση χρόνια της ρωσικής εισβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments