Διεθνή

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνει στο Κουρσκ ο στρατός του Κιέβου

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνει στο Κουρσκ ο στρατός του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνει στο Κουρσκ ο στρατός του Κιέβου

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι εχθροπραξίες στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο με τον πόλεμο να περνά σε νέα φάση

Κλιμακώνεται όλο και περισσότερο ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος με δύο ακόμα θύματα μεταξύ των αμάχων μετά από ρωσική μεταμεσονύχτια επίθεση στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων, μετά την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ.Με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας να περνά σε νέα φάση συνεχείς είναι οι εκατέρωθεν επιθέσεις με πυραύλους ή drones.

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με 35 drone και πυραύλους στις περιοχές Κουρσκ, Bαρόνεζ και Μπριάνσκ.

Στο Βαρόνεζ επληγή κτήριο της διοίκησης ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

Στο Κουρσκ όμως τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι από συντρίμμια ουκρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε.

Ο κυβερνήτης της περιοχής μάλιστα ζήτησε να επιταχυνθεί η εκκένωση των περιοχών αυτών, οι οποίες κρίνεται ότι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή από τις ουκρανικές επιθέσεις. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει στην περιοχή τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές.

Για πρώτη φορά χθες βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, λέγοντας ότι η επιχείρηση είναι μέρος της κίνησης του Κιέβου να αποκαταστήσει δικαιοσύνη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Επιθέσεις με drones

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 14 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία, αλλά και τέσσερις τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U πάνω από την περιοχή Κουρσκ στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην περιοχή Βορόνεζ καταρρίφθηκαν δεκαέξι drones, σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων νοτίως της Μόσχας, ενώ τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, αλλά κι ακόμη ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Ορλόφ, ανέφερε μία ανάρτηση του υπουργείου στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments