Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για πνευμονολογικά περιστατικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για πνευμονολογικά περιστατικά

Πηγή Φωτογραφίας: [367545] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έκκληση να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την αντιμετώπιση πνευμονολογικών περιστατικών λόγω των πυρκαγιών, όπως υπογραμμίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «τα Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με ιατρούς πλέον των εφημερευόντων. Ετέθησαν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα το  «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτει ότι «μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας και 1 γυναίκα ) περιστατικά, που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου, ένας άντρας 67 χρόνων , με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα. Επίσης  στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο, είναι σε καλή κατάσταση και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους».

Καταληκτικά, κρίνεται επιβεβλημένο «να ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλειά μας, ενώ για την αντιμετώπιση του καπνού έχουμε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες», ολοκληρώνει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments