Πολιτική

Φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει η κυβέρνηση

Φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η ΔΕΘ είναι ορόσημο για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, με σκοπό να παρουσιαστούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Στο Μέγαρο Μαξίμου κατανοούν ότι οι πολίτες αξιολογούν τις επιδόσεις της κυβέρνησης με βάση την ευκολία ή δυσκολία της καθημερινής τους ζωής. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση σκοπεύει να επανεκκινήσει τις δράσεις της, επιδιώκοντας να βελτιώσει τα ποσοστά της στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Για το λόγο αυτό, έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους υπουργούς να επικεντρωθούν σε ενέργειες που θα σηματοδοτήσουν μια θετική κατεύθυνση.

Το διαρκές ζήτημα της ακρίβειας θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, με την παραδοχή ότι, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, οι πολίτες προσδοκούν περισσότερα. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο μέτρο που αναμένεται είναι η αναβάθμιση και η επέκταση της πλατφόρμας e-Καταναλωτής. Επιπλέον, θα ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας των καταναλωτών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στον τομέα της υγείας, όπου η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης περιλαμβάνει 6.500 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις, στο βαθμό που είναι εφικτό, ώστε οι προκηρύξεις θέσεων να γίνουν πιο ελκυστικές, ιδιαίτερα για τους γιατρούς, καθώς παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων, κυρίως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, αναμένονται επιπλέον μέτρα για την ορθολογική οργάνωση των προγραμματισμένων χειρουργείων, καθώς και για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων.

Τα δημογραφικά ζητήματα έχουν αναβαθμιστεί σε κυβερνητική προτεραιότητα και μια σειρά από προγράμματα υλοποιούνται για την αντιμετώπισή τους, συμπεριλαμβανομένης επιδότησης στέγασης για τη στήριξη νέων ζευγαριών και την ενθάρρυνσή τους να δημιουργήσουν οικογένεια. Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και η ψηφιοποίηση των λειτουργιών του, με την προσδοκία να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης πόρων. Οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης αναμένεται να προωθηθούν το φθινόπωρο. Ο νέος δικαστικός χάρτης θα στηρίξει αυτή την κατεύθυνση: οι πρώτοι 500 δικαστικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν σύντομα τα καθήκοντά τους και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η επίδοση εγγράφων και η φύλαξη των δικαστικών χώρων, τα οποία επί του παρόντος εκτελούνται από την αστυνομία. Αναμένεται ότι περίπου 2.000 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν σταδιακά και θα διατεθούν για καθήκοντα αστυνόμευσης, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας του κοινού.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας, η οποία έχει αναδειχθεί πρόσφατα ως ένα ιδιαίτερα επείγον ζήτημα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής καθιστά επιτακτική την ανάγκη για πλήρη αναθεώρηση της πολιτικής διαχείρισης των υδάτων, και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments