Πολιτισμός

Ο Banksy παρουσιάζει κάθε μέρα ένα έργο – Αλλά, τι θέλει να πει με την αστική ζούγκλα στο Λονδίνο;

Ο Banksy παρουσιάζει κάθε μέρα ένα έργο – Αλλά, τι θέλει να πει με την αστική ζούγκλα στο Λονδίνο;

Πηγή Φωτογραφίας: instagram banksy//Ο Banksy παρουσιάζει κάθε μέρα ένα έργο - Αλλά, τι θέλει να πει με την αστική ζούγκλα στο Λονδίνο;

Το νόημα των έργων του που αποκαλύφθηκαν σε γειτονιές του Λονδίνου, αναζητούν οι θαυμαστές της τέχνης του

Τι θέλει να πει ο Banksy με την αστική ζούγκλα που δημιούργησε στο Λονδίνο, αναζητούν οι θαυμαστές του τις τελευταίες ημέρες.

Πίθηκοι, λύκοι, πελεκάνοι, κατσίκες και ελέφαντες κοσμούν γειτονιές του Λονδίνου, τις τελευταίες ημέρες. Δεν πρόκειται για κάποιον νέο ζωοολογικό κήπο, αλλά για νέα έργα του Banksy που όλα παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Κάθε μέρα, ο καλλιτέχνης του δρόμου αποκάλυπτε ένα νέο έργο τέχνης σε διαφορετική τοποθεσία στο Λονδίνο και έκανε την αποκάλυψη με ένα ποστ στο Instagram στις 13:00, τοπική ώρα. Σήμερα αποκάλυψε μια γάτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Ο Banksy, διάσημος για τα αινιγματικά, συχνά ισχυρά έργα τέχνης του, επέλεξε να μην κάνει λεζάντα στα ζώα του στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν έχει εξηγήσει γιατί είναι όλα ζωγραφισμένα στο ίδιο μαύρο στένσιλ.

Το μόνο που δήλωσε ο ατζέντης του στο BBC ήταν ότι «δεν υπήρχε κανένα σχόλιο για το θέμα», προσθέτοντας ότι «μπορεί ή όχι» να ακολουθήσουν κι άλλες ζωγραφιές ζώων.

Και τότε άρχισαν οι εικασίες, καθώς όλοι διερωτούνται το γνωστό «τι θέλει να πει ο ποιητής».Ο James Peak, παρουσιαστής του The Banksy Story του BBC, πιστεύει ότι το μήνυμα πίσω από τους πίνακες είναι λιγότερο προφανές από ορισμένα από τα προηγούμενα έργα του.

«Είναι ενδιαφέρον ότι το νόημα είναι πιο κρυφό από το συνηθισμένο», λέει στο BBC. «Συχνά υπάρχει ένα μήνυμα που είναι πιο σαφές και άμεσο στη δουλειά του: ίσως αυτή τη φορά θέλει να το επεξεργαστούμε μόνοι μας;», αναρωτιέται.

Ο Peak προσθέτει ότι τα ζώα του Banksy εμπεριέχουν το σήμα κατατεθέν του ότι δηλαδή χρησιμοποιεί «χρησιμοποιεί το δομημένο περιβάλλον ως μέρος της τέχνης», πετυχαίνοντας «μέγιστο αντίκτυπο από την ελάχιστη προσπάθεια». Ο Peak εξηγεί επίσης ότι οι σιλουέτες για τα περισσότερα από τα ζώα αυτή την εβδομάδα είναι απλές μαύρες, «χωρίς στολίδια ή σκίαση». «Οι πίθηκοι μοιάζουν σαν να αιωρούνται από τη γέφυρα», σημειώνει, «οι πελεκάνοι τραβούν τα ψάρια από το ιχθυοπωλείο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Ο Banksy αναφέρεται σε εξέγερση ή στο περιβάλλον; 

Οι θεωρίες των θαυμαστών του Banksy στο διαδίκτυο κυμαίνονται από την κατσίκα για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας έως τα ζώα που συγκρίνονται με ακροδεξιούς ταραχοποιούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Peak υπογραμμίζει επίσης «άλλες θεωρίες σχετίζονται με το ότι όλα τα ζώα ενδέχεται να απειλούνται ή να παραλίγο να εξαφανιστούν». «Οι πίθηκοι μπορεί να ξεφεύγουν από το gentrification και την περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή Brick Lane. Οι ελέφαντες μπορεί να είναι απομονωμένοι και μόνοι», είπε.

Η κατσίκα θα μπορούσε να αναπαριστά τους Παλαιστίνιους που χάνουν τη θέση τους – ή μπορεί να υποδηλώνει ότι «μπορεί να αποσπάται η προσοχή μας ή να μας απασχολεί το “Μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών” και οι Ολυμπιακοί Αγώνες – αντί για μεγάλα παγκόσμια ζητήματα» – να αναφέρεται δηλαδή στο ακρωνύμιο GOAT (κατσίκα στα αγγλικά) που σημαίνει Greatest Of All Times, όταν αναφερόμαστε, συνήθως, στα σπορ.

Προς το παρόν, το μυστήριο παραμένει και οι εικασίες πληθαίνουν, ενώ ο Banksy παραμένει σιωπηλός.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments