Ελλάδα

Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης στο pagenews.gr: Τι δήλωσε για τη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στον Γέρακα

Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης στο pagenews.gr: Τι δήλωσε για τη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στον Γέρακα
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης στο pagenews.gr

Συναγερμός έχει σημάνει και στον Γέρακα από τη φωτιά στην Αττική, καθώς τυλίχτηκε στις φλόγες μια αποθήκη ξυλείας.

Το pagenews.gr και η δημοσιογράφος Σοφία Χύτου επικοινώνησε με το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Χρήστο Αηδόνη ο οποίος ανέφερε [22:30] ότι υπάρχει μια εστία στο εργοστάσιοε αποθήκη ξυλείας η οποία θα σβήσει, αλλά είναι μια δύσκολη εστία. Η φωτιά εξαπλώθηκε από την οριογραμμή Πεντέλης στο Γέρακα μέσω της Δέσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι μακάρι να μην υπάρξει αναζωπύρωση στην Πεντέλη.

Τοξικός ο αέρας στην Αττική λόγω της φωτιάς – Υψηλή συγκέντρωση μικροσωματιδίων, πέντε φορές πάνω από το όριο ασφαλείας

Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων είναι η κατάσταση στον αττικό ουρανό εξαιτίας των λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων, τα οποία έχουν ελευθερωθεί από τη φωτιά, που καίει από χθες το βράδυ δάση, τα οποία είχαν να δώσουν αρκετή καύσιμη ύλη.

Ωστόσο, σήμερα η φωτιά έχει μπει στον αστικό ιστό και ήδη καίει επιχειρήσεις, σε πολλές από τις οποίες υπάρχουν χημικά και τοξικά υλικά. Η κατάσταση αυτή κάνει την ατμόσφαιρα όχι μόνο αποπνικτική αλλά και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς, όπως είπε και στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, η συγκέντρωση αυτών των σωματιδίων είναι πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

«Η κατάσταση στην Ανατολική Αττική είναι ιδιαίτερα ανησυχητική λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια ασφάλειας και έχουν φτάσει σε επικίνδυνα ύψη, έως και πέντε φορές πάνω από τα κανονικά όρια», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments