Ελλάδα

Δήμαρχος Πεντέλης στο pagenews.gr: Τι δήλωσε για το μέτωπο της πυρκαγιάς

Δήμαρχος Πεντέλης στο pagenews.gr: Τι δήλωσε για το μέτωπο της πυρκαγιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δηλώσεις της Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου στο pagenews.gr

Μαίνεται το μέτωπο κάτω από τη σπηλιά του Νταβέλη σύμφωνα με την δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου η οποία μιλώντας στον pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου [12:20] τόνισε ότι έσβησαν οι φωτιές στο στρατιωτικό νοσοκομείο 414 και στο Νταού.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή της πύρινης λαίλαπας [12:20] είναι σχετικά καλή και υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 2 παλιά σπίτια και 1 αποθήκη. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την πυροσβεστική και του εθελοντές πυροσβέστες σημείωσε η Δήμαρχος Πεντέλης στο pagenews.gr. 

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τι προβλέπει  για τις επόμενες ώρες

Άνιση είναι η μάχη με τις φλόγες στην πολυμέτωπη φωτιά στην Αττική, καθώς οι ισχυρότατοι άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ και συγκεκριμένα αναφέρει:

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr έχουν παρουσιάσει την πρόγνωσή τους για τους ανέμους μέχρι το απόγευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η επόμενη ομάδα χαρτών παρουσιάζει την πρόγνωση για τις ριπές του ανέμου στην Αττική από το πρωί (09:00) της Δευτέρας 12 Αυγούστου έως το απόγευμα (18:00) της ίδιας ημέρας. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται, από το πρωί (09:00) έως και το απόγευμα (18:00) Δευτέρας 12 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς (σημειώνεται με το κόκκινο πλαίσιο στους χάρτες) αναμένονται ριπές ανέμου που θα ξεπερνούν τα 70 – 80 km/h. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 – 19:00 (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments