Ελλάδα

Εκκενώνεται το Παίδων Πεντέλης και το στρατιωτικό νοσοκομείο 414

Εκκενώνεται το Παίδων Πεντέλης και το στρατιωτικό νοσοκομείο 414

Πηγή Φωτογραφίας: [371271] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5 το πρωί της Δευτέρας αποφασίστηκε η άμεση εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του στρατιωτικού νοσοκομείου 414 καθώς οι φλόγες κατευθύνονται ταχύτατα προς το συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειωθεί πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης.

112 εντολή εκκένωσης για Νέα και Παλαιά Πεντέλη,ετοιμότητα Μελίσσια,Πολιτεία,Εκάλη,Ντράφι και Νέα Ερυθραία

Το 112 ήχησε τα χαράματα στα κινητά των κατοίκων των Μελισσίων, της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, όπου τους ειδοποιούσε για δασική πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Μάλιστα, περίπου στις 05:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και στρατιωτικό νοσοκομείο 414 ενώ ήρθαν δύο νέα μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στη γύρω περιοχή.

Παράλληλα, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά καθώς φέρει εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια. Ο άνδρας επιχειρούσε στον Μαραθώνα και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης έκριναν πως πρέπει να διακομιστεί στο 251 ΓΝΑ όπου και παραμένει.

Ανησυχία προκαλεί η πρόγνωση των μετεωρολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας.

Πάντως, όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι στο συντονιστικό στο Καπανδρίτι, όπου γίνεται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments