Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Μαραθώνα, Γραμματικό-Μηνύματα από το 112

Φωτιά στην Αττική: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Μαραθώνα, Γραμματικό-Μηνύματα από το 112

Πηγή Φωτογραφίας: [371274] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Εκκενώσεις σε Νέα Πεντέλη, Ερυθρό Νέας Μάκρης, Σουφάνι Μαραθώνα, Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι, Νταού Πεντέλης και Καλλιτεχνούπολη

Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τους πολύ δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι (11/8) στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στο Πεντελικό Όρος, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 τόσο για ετοιμότητα όσο και για εκκένωση.

Η φωτιά καίει εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ξημερώματα η φωτιά μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη Νέα Μάκρη.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί κυρίως προς τα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις περιοχές, από Γραμματικό προς Μαραθώνα καθώς και μετά τη λίμνη του Μαραθώνα. αλλά και στην νοτιοανατολική πλευρά της πυρκαγιάς από Πεντέλη προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, όπου η πυρκαγιά παρουσιάζει μεγάλη δυναμική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments