Ελλάδα

Φωτιά στην Τερψιθέα της Άνω Γλυφάδας [vid]

Φωτιά στην Τερψιθέα της Άνω Γλυφάδας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Φωτιά στην Τερψιθέα της Άνω Γλυφάδας [vid]

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και τρία ελικόπτερα

Πυρκαγια ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) στην Τερψιθέα της Άνω Γλυφάδας, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και τρία ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Βαθρακογιάννης: «Συνεχόμενες αναζωπυρώσεις και νέες εστίες που εξαπλώνονται»

Μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες σύμφωνα με την νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του:

«Καλησπέρα σας από Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς που εξελίσσεται από χθες.

Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών.

Έχουν εκδοθεί 30 μηνύματα από το 112, τα τελευταία για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ και οι ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

Στο αίτημα της χώρας μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής, από χθες το απόγευμα, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν, η Γαλλία με την αποστολή ενός ελικοπτέρου που αναμένεται να φτάσει σήμερα, η Ιταλία με την αποστολή 2 αεροσκαφών που αναμένεται να φτάσουν αύριο και η Τσεχία με την αποστολή 75 πυροσβεστών και 25 οχημάτων, εκ των οποίων τα 9 υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη αύριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments