Διεθνή

Τα μυστικά της συμμαχίας Τραμπ – Μασκ λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη

Τα μυστικά της συμμαχίας Τραμπ – Μασκ λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τα μυστικά της συμμαχίας Τραμπ – Μασκ λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη

Μάλιστα σήμερα (12/8), αναμένεται ο Τραμπ να κάνει μία συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο πρώτος, μέσα από ανάρτηση στο Truth Social.

Η σχέση μεταξύ του Έλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, και του Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, είναι τόσο ασταθής όσο και οι ίδιοι οι χαρακτήρες.

Στο πέρασμα του χρόνου έχουν κοροϊδέψει ο ένας τον άλλον και έχουν πάρει αντίθετες πορείες σε βασικά ζητήματα. Αλλά τελευταία, έχουν αναδειχθεί ως παράλληλοι ήρωες της άκρας δεξιάς ότας ενωμένοι στο να κερδίσουν τους Δημοκρατικούς στις επικείμενες εκλογές, μεταδίδει το CNBC.

Μάλιστα σήμερα (12/8), αναμένεται ο Τραμπ να κάνει μία συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο πρώτος, μέσα από ανάρτηση στο Truth Social.

«ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ — Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν!» έγραψε ο Τραμπ.

Μόλις το 2022, ο Μασκ και ο Τραμπ ήταν εγκλωβισμένοι σε μια ανοιχτή κόντρα, εκτοξεύοντας δημόσια προσβολές ο ένας στον άλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε πολιτικές συγκεντρώσεις και όχι μόνο.

Ο Μασκ είπε ότι είχε ψηφίσει τον Μπάιντεν το 2020, αλλά τον επόμενο χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε τον Μασκ εκτός της συνόδου κορυφής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των General Motors, Ford και Stellantis.

Μέχρι το 2022, ο Μασκ έδειξε ότι έκλινε προς τον Ρον Ντε Σάντις, αλλά η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Φλόριντα, έληξε επίσημα τον Ιανουάριο.

Δύο μήνες αργότερα, ο Μασκ φέρεται να κατευθύνθηκε στο θέρετρο Mar-a-Lago του Τραμπ στη Φλόριντα, καθώς ο πολιτικός προσπαθούσε να συγκεντρώσει την υποστήριξη των χορηγών. Σε μια συνέντευξη στις 11 Μαρτίου, ο Τραμπ μίλησε θετικά για τον Μασκ, λέγοντας ότι ήταν «φιλικός μαζί του όλα αυτά τα χρόνια», τον «βοήθησε» όταν ήταν πρόεδρος και ότι «τον συμπαθούσε».

«Έχουμε προφανώς αντίθετες απόψεις για ένα δευτερεύον θέμα που ονομάζεται ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είπε ο Τραμπ. «Είμαι υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά πρέπει να έχουμε εναλλακτικές λύσεις», είπε, προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα «κοστίζουν πάρα πολύ και όλα θα κατασκευαστούν στην Κίνα».

Όποιες και αν είναι οι διαφορές που μπορεί να έχουν οι δύο άντρες σχετικά με τα EV, ευθυγραμμίζονται ολοένα και περισσότερο πολιτικά. Και οι δύο έχουν περιγράψει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ως κομμουνίστρια και είναι επιρρεπείς στο να είναι αντίθετοι σε οτιδήποτε είναι σχετικό με τη DEI (διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη).

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ford, Μαρκ Φιλντς, λέει ότι δεν είναι μόνο η πολιτική για τον Μασκ. Δεδομένου ότι είναι επικεφαλής διαφόρων εταιρειών, όπως η Tesla, η αεροδιαστημική και αμυντική εταιρείας SpaceX και η εταιρεία κοινωνικών μέσων X και startup AI xAI, ο Μασκ έχει πολλά έργα με τα οποία θα μπορούσε να τον βοηθήσει ο Λευκός Οίκος. 

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα επιβάλει δασμούς σε προϊόντα από την Κίνα, μια αγορά όπου η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Ο Μασκ χρησιμοποιεί το X για να διαφημίσει τον υποψήφιο που προτιμά στους 193 εκατομμύρια ακολούθους του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments