EDITOR'S PICK

Τα «κακά κορίτσια» των Ολυμπιακών Αγώνων:Η γυμνάστρια που κάπνιζε,η Γερμανίδα πέτρα σκανδάλου,η Παραγουανή

Τα «κακά κορίτσια» των Ολυμπιακών Αγώνων:Η γυμνάστρια που κάπνιζε,η Γερμανίδα πέτρα σκανδάλου,η Παραγουανή

Πηγή Φωτογραφίας: Ανιχνεύσεις//Τα «κακά κορίτσια» των Ολυμπιακών Αγώνων: Η γυμνάστρια που κάπνιζε, η Γερμανίδα «πέτρα του σκανδάλου», η Παραγουανή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έφτασαν στο τέλος τους και κάποιοι αθλητές τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα για λάθος λόγους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έφτασαν στο τέλος τους και κάποιοι αθλητές τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα για λάθος λόγους.

Η επιλογή για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κορυφαία καταξίωση για τους αθλητές. Για πολλούς από αυτούς, οι δύο εβδομάδες στο Ολυμπιακό Χωριό ήταν μια εμπειρία που θα ζήσουν μία φορά στη ζωή τους, ενώ για άλλους μια ευκαιρία να το βιώσουν, η οποία χάθηκε ή απλώς κράτησε πολύ λίγο.

Ένα πρόσωπο που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση ήταν η εντυπωσιακή κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο. Η Παραγουανή αθλήτρια κλήθηκε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Χωριό λίγες ημέρες πριν από τη λήξη των Αγώνων.

Η ίδια η 20χρονη Αλόνσο επέμεινε ότι ήταν ψευδή τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε «εξοριστεί» από το χωριό λόγω φερόμενης «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

H κολυμβήτρια που έκανε τους συναθλητές της να νιώθουν άβολα

Η Αλόνσο -η οποία αποσύρθηκε από την κολύμβηση μετά από αυτούς τους Αγώνες (αλλά δήλωσε ότι το σχεδίαζε από την αρχή)- αναμφίβολα προκάλεσε αίσθηση.

Η κολυμβήτρια κατηγορήθηκε ότι έκανε τους συναθλητές της να αισθάνονται «άβολα» κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παρίσι

«Αποσύρθηκε από την κολύμβηση και ως εκ τούτου έφυγε. Ποτέ δεν αποκλείστηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής της Παραγουάης σε γαλλική εφημερίδα.

«Καθώς σταμάτησε, άρχισε να συμπεριφέρεται με ατομικιστικό τρόπο και όχι ως μέλος της ομάδας. Αυτό ήταν που έκανε τους άλλους αθλητές και την αποστολή να αισθάνονται άβολα. Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο δράμα» δήλωσε η επιτροπή.

Η επικεφαλής της αποστολής Larissa Schaerer προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «η παρουσία της δημιουργούσε μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης».

Η Αλόνσο, ωστόσο, είναι πιθανό να μην ενδιαφέρεται. Από τότε που ξέσπασε το «σκάνδαλο» γύρω από την αποχώρησή της από το Ολυμπιακό Χωριό, η 20χρονη είδε τους ακολούθους της να αυξάνονται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο στο Instagram.

Αποκλεισμός για ένα τσιγάρο

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Αγώνων, η ομάδα καλλιτεχνικής γυμναστικής της Ιαπωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο με την αναγκαστική αποπομπή της αρχηγού της, Shoko Miyata, από την ομοσπονδία της χώρας της.

Η Miyata είχε προπονηθεί με τις συμπαίκτριές της στο Μονακό, όταν διαπιστώθηκε ότι κάπνιζε και έπινε στο Τόκιο σε δύο περιπτώσεις -τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου-, παραβιάζοντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας της χώρας της για τους αθλητές της.

Η 19χρονη -η οποία είναι ανήλικη στην Ιαπωνία- πιστεύεται ότι επικαλέστηκε την πίεση των επερχόμενων Αγώνων και η προπονήτριά της, Mutsumi Harada, περιέγραψε τη Miyata ως αθλήτρια «που βιώνει υψηλά επίπεδα στρες», αλλά η Ιαπωνική Γυμναστική Ομοσπονδία επέβαλε τη σκληρή τιμωρία – τορπιλίζοντας τις πιθανότητες για μετάλλιο στη διαδικασία.

Οι Γιαπωνέζες συναθλήτριές της την τίμησαν εκτελώντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές της κινήσεις.

Το γερμανικό «σκάνδαλο»

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το να προετοιμάζεται κανείς όλη τη σεζόν για να λάβεις μέρος σε ένα ολυμπιακό αγώνισμα και μετά να αποκλείεσαι την τελευταία στιγμή, πρέπει να πονάει. Αυτό συνέβη στη Γερμανίδα Luna Bulmahn, η οποία ξεσπάθωσε δημοσίως για το γεγονός ότι έμεινε εκτός ενός αγώνα – και πιστεύεται ότι την έστειλε γρήγορα στο σπίτι της ο δυσαρεστημένος σύλλογός της.

Η διακεκριμένη αθλήτρια στα 400μ. ήταν μια απροσδόκητη απουσία από την ομάδα 4×400μ. μεικτής σκυταλοδρομίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς τη θέση της κατέλαβε τελικά η Alicia Schmidt.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments