Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική

Πηγή Φωτογραφίας: [371271] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες φωτιάς σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Γέρακα, Μαραθώνα και Διόνυσο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, καθώς για ακόμα ένα βράδυ πάλεψαν με τις φλόγες και τους ανέμους, αφού η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες όλη τη νύχτα στην κορυφογραμμή Γραμματικού – Μαραθώνα, στον Διόνυσο, Γραμματικό, στα Βριλήσσια, στον Γέρακα, στη Ραπεντώζα και στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Τα πύρινα μέτωπα

Καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα στο μέτωπο της Πεντέλης αφού, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης και πρόεδρο Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ, Σιώμο Βλάσση, πλέον εντοπίζονται μόνο μικροεστίες και «καντηλάκια» στο βουνό.

Ο κ. Σιώμος δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενεργές εστίες αυτή την ώρα στον οικιστικό ιστό της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης. Υπογράμμίζει ωστόσο πως η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βριλησσίων και πρώην δήμαρχο της περιοχής Κωνσταντίνο Βαφειάδη, μάχη με ενεργή εστία φωτιάς έδιναν ως αργά τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην οδό Αναπαύσεως, όπου εδράζονται διάφορες επιχείρησης.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Διόνυσο είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής Κατερίνα Μαϊχόσογλου. «Η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη, το μέτωπο είναι σε ύφεση, καίνε «καντηλάκια» και δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, νέα αναζωπύρωση καταγράφηκε και στο Ανω Σούλι. Στους κατοίκους της περιοχής Βρανά, εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση. Οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη.

Τις τελευταίες ώρες έχει πάρει διαστάσεις το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, κοντά στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ερυθρός, όπου ήχησε το 112 για εκκένωση.

Αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Αττική σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη λίγο πριν από τις 6 το πρωί και στον οικισμό Άγιος Εφραίμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος της περιοχής.

Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο λόγω των ενισχυμένων ριπών του ανέμου, που εναλλάσσονται μια προς την περιοχή Ανατολή και μια αντίθετα.

Απανθρακωμένη σορός στα Βριλήσσια 

Πυροσβέστες εντόπισαν μία απανθρακωμένη σορό στο Πάτημα Βριλησσίων, όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η σορός μίας γυναίκας βρέθηκε εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της πυροσβεστικής που δίνει για δεύτερη νύχτα μάχη με τις φλόγες, σε πολλαπλά μέτωπα.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής από το Βαρνάβα, και σάρωσε την Αττική διασχίζοντας Μαραθώνα, Πεντέλη, Διόνυσο, Βριλήσσια και Πάτημα Χαλανδρίου, φτάνοντας ως τον Γέρακα.

Στην τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης της υπηρεσίας δήλωσε πως παρότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι ενεργές εστίες είναι πολλές και οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments