Nέα της αγοράς

UBS: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών μετά το ισχυρό Q2 – Οι νέες τιμές στόχοι

UBS: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών μετά το ισχυρό Q2 – Οι νέες τιμές στόχοι

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Logos of Swiss banks Credit Suisse and UBS are seen before a news conference in Zurich Switzerland, August 30, 2023. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Όπως επισημαίνει άλλωστε η ελβετική τράπεζα, τα επιχειρηματικά πλάνα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν συντηρητικά και τα αποτελέσματά τους στο δεύτερο τρίμηνο δείχνουν ότι θα έχουν συνέχεια οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων

Κερδοφορία που θα ξεπεράσει τις προηγούμενες προβλέψεις της αναμένει από τις ελληνικές τράπεζες η UBS έπειτα από το ισχυρό δεύτερο τρίμηνο που παρουσίασαν και τις αναβαθμίσεις των guidances που έκαναν οι διοικήσεις τους.

Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα αναβάθμισε την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS): της Alpha Bank κατά 4%, της Εurobank κατά 4%, της Εθνικής κατά 6% και της Πειραιώς κατά 5,5%.

Όπως επισημαίνει άλλωστε η ελβετική τράπεζα, τα επιχειρηματικά πλάνα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν συντηρητικά και τα αποτελέσματά τους στο δεύτερο τρίμηνο δείχνουν ότι θα έχουν συνέχεια οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων.

Σε αυτά τα πλαίσια οι νέες – τιμές στόχοι που όρισε η UBS για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν ως εξής:

– Αlpha Bank στα 2,32 ευρώ (από 1,55) με περιθώριο ανόδου 50%

– Eurobank στα 2,74 ευρώ (από 1,99) με περιθώριο ανόδου 38%

– Εθνική Τράπεζα στα 11,2 ευρώ (από 7,32) με περιθώριο ανόδου 53%

– Τράπεζα Πειραιώς στα 5,7 ευρώ (από 3,72) με περιθώριο ανόδου 53%

UBS: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών μετά το ισχυρό Q2 - Οι νέες τιμές στόχοι

Σημειώνεται ότι η ελβετική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση “buy” για τις μετοχές και των τεσσάρων τραπεζών, αναφέροντας ότι βλέπει επίσης δυνατότητα διανομών σε υψηλότερα επίπεδα.

Σχετικά με το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε, η έκθεση της UBS σχολιάζει ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε ισχυρές επιδόσεις σε εκτέλεση επιχειρηματικών πιστώσεων (+5,8%), με επέκταση των καθαρών κερδών από τόκους (NIM – κατά +5 μ.β. σε τριμηνιαία βάση), απόδοση  προμηθειών σε επίπεδα ρεκόρ (93 μ.β. του ενεργητικού) και αύξηση κεφαλαίου (CET1 κατά +30 μ.β.).

Η ΕΤΕ είχε επίσης καλές επιδόσεις, σε επιχειρηματικές πιστώσεις (+5,7% τριμηνιαία βάση), υψηλά επίπεδα NIM (3,22%) και δείκτη απόδοσης κεφαλαίων RoTE στο 17,2% (επί CET1 18,3%).

Για την Eurobank εκτιμά ότι ήταν ένα μέτριο τρίμηνο, με υποτονική την πορεία των εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα (+2,5%), συμπίεση των NIM κατά 8 μ.β. και υποχώρηση της απόδοσης των δανείων, την ώρα που το κόστος καταθέσεων παρέμεινε υψηλό.

Τέλος, η Alpha Bank είχε πιο αδύναμο τρίμηνο με αμετάβλητες τις επιχειρηματικές της πιστώσεις, NIM που συμπιέστηκαν κατά 7 μ.β. στο 2,2% (έναντι του 2,75% με 3,22% των άλλων τραπεζών) αυξημένο δείκτη κόστους προς έξοδα (40,5%) και εκκαθάριση NPEs που αφαίρεσε περί τα 100 εκατ. ευρώ από την κερδοφορία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments