Ελλάδα

Κατασκήνωση Κρυοπηγή: “Μας έφεραν νεκρό το παιδί”, λέει ξεσπώντας η γιαγιά της 8χρονης

Κατασκήνωση Κρυοπηγή: “Μας έφεραν νεκρό το παιδί”, λέει ξεσπώντας η γιαγιά της 8χρονης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Κατασκήνωση Κρυοπηγή: "Μας έφεραν νεκρό το παιδί", λέει ξεσπώντας η γιαγιά της 8χρονης

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το οκτάχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, λίγο πριν από τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αργότερα και ο «αρχηγός» αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Ανακοίνωση εξέδωσε η κατασκήνωση για τον θάνατο της 8χρονης, τονίζοντας πως «θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση των συνθηκών».

Ξεσπά η γιαγιά της 8χρονης

Την ίδια στιγμή, η γιαγιά της 8χρονης ξεσπά. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού, που εργάζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον της οικογένειας συμπλήρωσε: «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

Πώς συνέβη η τραγωδία

Σύμφωνα με πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε., που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η εταιρεία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.:

«Σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ, που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριάς μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις Αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και, απ’ ό,τι άκουσα, δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments