Τεχνολογία

Apple: Θα απογειώσει τις πωλήσεις το iPhone Air;

Apple: Θα απογειώσει τις πωλήσεις το iPhone Air;

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Apple: Θα απογειώσει τις πωλήσεις το iPhone Air;

Το iPhone 16 απέχει λιγότερο από ένα μήνα και η διάθεσή του θα επικεντρωθεί κυρίως στην ικανότητά του να υποστηρίζει το Apple Intelligence, την επίσημη είσοδο της εταιρείας στο φάσμα της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Apple σχεδιάζει προσεκτικά έναν οδικό χάρτη με καινοτομίες που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τις πωλήσεις του iPhone για τα επόμενα χρόνια.

Το iPhone 16 απέχει λιγότερο από ένα μήνα και η διάθεσή του θα επικεντρωθεί κυρίως στην ικανότητά του να υποστηρίζει το Apple Intelligence, την επίσημη είσοδο της εταιρείας στο φάσμα της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας, η Apple έχει στραμμένο το βλέμμα της μακροπρόθεσμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα αισθητά λεπτότερο iPhone που θα μπορούσε να ξεχωρίσει από τα μοντέλα των προηγούμενων ετών και να πείσει περισσότερους ανθρώπους να το αγοράσουν.

Με στόχο ένα λεπτότερο iPhone, η Apple και εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο iPhone 17 «Air» για το 2025, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έξυπνο παιχνίδι

Η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ως ένα «έξυπνο παιχνίδι». Φαίνεται ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο της με αυτό το iPhone Air σε ένα μόνο μοντέλο, αντί για ολόκληρη τη σειρά iPhone 17, καθώς η τεχνολογία και οι οθόνες μεγάλου μεγέθους της σειράς Pro δεν γίνεται, επί του παρόντος, να στριμωχτούν μέσα σε μια τόσο λεπτή συσκευή.

Αυτό σημαίνει ότι το υποτιθέμενο νέο μοντέλο πιθανότατα θα βρίσκεται μεταξύ ενός iPhone 17 και του iPhone 17 Pro, με έναν λεπτότερο σχεδιασμό που δεν έχουμε ξαναδεί από την Apple.

Σε μια υποθετική διαφήμιση του νέου προϊόντος, η εταιρεία θα πρόβαλλε την κομψότητά του με τις προδιαγραφές ενός κανονικού iPhone.

Στο παρελθόν, οι απόπειρες της Apple να αλλάξει το μέγεθος, όπως το iPhone 12 mini και το iPhone 14 Plus, δεν απέδωσαν, αλλά ένα λεπτότερο, πιο κομψό iPhone (εξοπλισμένο με τα νέα χαρακτηριστικά Apple Intelligence) μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η εταιρεία για να τονώσει τις πωλήσεις.

«Οι μεγαλύτεροι κύκλοι αναβάθμισης που είχε το iPhone ήταν όταν υπήρχαν ορατές αλλαγές στο τηλέφωνο», δήλωσε στο Business Insider ο Gene Munster, διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management.

Τελικά, οι πιο ισχυρές κάμερες και οι εσωτερικοί βοηθοί που βρίσκονται στη σειρά Pro θα περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λεπτότερη μορφή του κινητού.

Τέσσερα «δυνατά χρόνια»

Ο Munster πιστεύει ότι τα λεπτότερα iPhone θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια επιτυχημένη ανανέωση υλικού για την Apple, καθώς συνεχίζει να υφαίνει την AI στο λογισμικό της. Μετά τις υποτονικές πωλήσεις iPhone το περασμένο τρίμηνο, η Apple ποντάρει στις επερχόμενες αλλαγές της για επιτυχία με ορίζοντα τέσσερα «δυνατά χρόνια».

Βραχυπρόθεσμα, η Apple πιθανότατα θα πείσει πολλούς χρήστες iPhone να στραφούν στη σειρά iPhone 16, η οποία δεν θα διαθέτει το νέο λεπτότερο σχεδιασμό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία Apple Intelligence.

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πολλοί καταναλωτές να είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν από τα χαρακτηριστικά επιπέδου Pro, αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν ένα νέο design iPhone.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το business insider

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments