Lifestyle

Άκης Σακελλαρίου: «Δεν είχε ούτε τουαλέτες, ούτε καμαρίνια. Πόσο κρίμα!»

Άκης Σακελλαρίου: «Δεν είχε ούτε τουαλέτες, ούτε καμαρίνια. Πόσο κρίμα!»

Πηγή Φωτογραφίας: POD.GR

Όσα είπε για την κακή κατάσταση των θεάτρων σε άλλες πόλεις

Στο ΒΗΜΑgazino και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη παραχώρησε συνέντευξη ο Άκης Σακελλαρίου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν σε θέατρα άλλων περιοχών της χώρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ακης Σακελλαριου (@sakellariou_akis)

«Σίγουρα η Επίδαυρος φέρει μια αίγλη. Από την άλλη πλευρά, όμως, θα σας πω ότι υπάρχουν εξίσου συγκλονιστικά αρχαία θέατρα, πιο μικρά μεν, τα οποία εκπέμπουν επίσης μια μαγική ενέργεια και τα οποία, και από το κράτος και δυστυχώς και από αρκετούς καλλιτέχνες, θεωρούνται υποδεέστερα.

Πριν από τρία χρόνια, για παράδειγμα, είχα παίξει στις Βάκχες σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Θυμάμαι ακόμη την παράσταση που δώσαμε στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων στην Ηγουμενίτσα. Ήταν ένας χώρος στον οποίο είχε να παιχτεί παράσταση εδώ και χιλιάδες χρόνια και σου έδινε μια αίσθηση τόσο ουσιαστική. Αυτές οι πέτρες κουβαλούσαν κάτι που σε καθιστούσε αυτομάτως σε εγρήγορση. Ενωνόσουν με έναν τρόπο μαγικό, σαν να έβρισκε το σωστό καλούπι η ανθρώπινη ύπαρξη.

Πριν από μερικές ημέρες παίξαμε με τις Ικέτιδες στη Νικόπολη, σε ένα καταπληκτικό ρωμαϊκό ωδείο, το οποίο όμως δεν είχε ούτε τουαλέτες ούτε καμαρίνια. Ούτε έναν κάδο απορριμμάτων. Πόσο κρίμα! Και αυτό μας λέει κάτι για το επίπεδο του πολιτισμού μας. Οπότε πράγματι τα φώτα της δημοσιότητας τα έχει τραβήξει η Επίδαυρος “εκτοπίζοντας” άλλους χώρους, οι οποίοι επίσης θα μπορούσαν να προσελκύσουν το το κοινό. Φυσικά άριστα πράττουμε και φροντίζουμε την Επίδαυρο, αλλά δεν μπορεί να συζητούμε μόνο για το τι ανεβαίνει εκεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments