Nέα της αγοράς

Αναπάντεχη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Αναπάντεχη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αναπάντεχη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Υποχώρηση - έκπληξη εμφάνισε ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, γεγονός που δημιουργεί θετικά έδαφος για έναρξη μείωσης των επιτοκίων από τη Fed. 
Ο δείκτης υποχώρησε στο 2,2% από 2,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών που ανέμεναν υποχώρηση στο 2,3%.

Υποχώρηση – έκπληξη εμφάνισε ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, γεγονός που δημιουργεί θετικά έδαφος για έναρξη μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη διαμορφώθηκε τον Ιούλιο με 2,2% ετησίως, υποχωρώντας από το 2,7% (ανοδικά αναθεωρημένο από 2,6%) που είχε προηγηθεί, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε μικρότερη μείωση στο 2,3%.

Παρομοίως, στη μηνιαία σύγκριση Ιουλίου – Ιουνίου ο δείκτης εμφάνισε οριακή αύξηση κατά 0,1%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,2%. Ακόμα καλύτερα ήταν τα στοιχεία για το πιο στενό μέτρο του δείκτη, που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και στο οποίο εστιάζουν γενικότερα οι κεντρικές τράπεζες ως πλέον κατατοπιστικών των μελλοντικών τάσεων στις τιμές.

Συγκεκριμένα, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών παραγωγού επιβράδυνε έντονα στο 2,4% ετησίως από το 3% του Ιουνίου, ενώ η μέση πρόβλεψη ανέμενε υποχώρηση στο 2,7%.

Ακόμα παραπάνω, στη μηνιαία σύγκριση ο δομικός δείκτης διατηρήθηκε αμετάβλητος (0%) μετά την αύξηση κατά 0,3% της περασμένης σύγκρισης και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για νέα αύξηση κατά 0,2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments