Nέα της αγοράς

Starbucks: Νέος CEO o Brian Niccol (Chipotle) – Άλμα της μετοχής

Starbucks: Νέος CEO o Brian Niccol (Chipotle) – Άλμα της μετοχής

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Starbucks: Νέος CEO o Brian Niccol (Chipotle) – Άλμα της μετοχής

Η μετοχή της Chipotle κατέγραψε απώλειες άνω του 10% στην είδηση ότι ο Niccol θα αποχωρήσει μετά από μια επιτυχημένη θητεία στην αλυσίδα burrito.

Η Starbucks ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλο Laxman Narasimhan με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle Brian Niccol. Η αλυσίδα καφέ προσπαθεί να αντιστρέψει την πτώση των πωλήσεων και με την κίνηση αυτή εκτόξευσε τη μετοχή της πάνω από 20%.

Η μετοχή της Chipotle κατέγραψε απώλειες άνω του 10% στην είδηση ότι ο Niccol θα αποχωρήσει μετά από μια επιτυχημένη θητεία στην αλυσίδα burrito.

Η αποχώρηση του Narasimhan έχει άμεση ισχύ. Η οικονομική διευθύντρια της Starbucks, Rachel Ruggeri, θα αναλάβει ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν ο Niccol θα αναλάβει επίσημα την κορυφαία θέση.

Ο Narasimhan ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου τον Μάρτιο του 2023. Οι επιδόσεις της αλυσίδας του καφέ δέχονται πιέσεις, από τις αδύναμες πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές του. Στο τελευταίο τρίμηνο, η Starbucks ανακοίνωσε μείωση 3% στις πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων.

Η πίεση στην εταιρεία αυξήθηκε καθώς αγωνιζόταν να αυξήσει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Howard Schultz, ο οποίος επέλεξε τον Narasimhan ως διάδοχό του, είχε γράψει μια ανοιχτή επιστολή τον Μάιο, στην οποία αναφερόταν στα προβλήματα της εταιρείας χωρίς όμως ποτέ να απευθύνεται ονομαστικά στον Narasimhan. Η επενδυτική Elliott Management είχε αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η Elliott έχει συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Starbucks τους τελευταίους δύο μήνες σχετικά με τις απόψεις μας για τα βασικά ζητήματα της εταιρείας και θεωρούμε τη σημερινή ανακοίνωση ως ένα βήμα προς τα εμπρός για τον μετασχηματισμό της εταιρείας», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο CEO της Elliott Jesse Cohn και ο εταίρος Marc Steinberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments