Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Παρόν το κράτος στην πυρκαγιά

Άδωνις Γεωργιάδης: Παρόν το κράτος στην πυρκαγιά

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Παρόν το κράτος στην πυρκαγιά

Ο Κασσελάκης έγινε ρεζίλι με όσα είπε για τα αεροσκάφη

Την έγκαιρη παρουσία του κράτους στον αγώνα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βορειοανατολική Αττική υπογράμμισε, σε πρωινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη φωτιά στην Αττική τις δύο τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Υγείας τόνισε, λέγοντας: «Ήμουν επικεφαλής στην εκκένωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ. Ήμουν υποχρεωμένος να βρίσκομαι στο νοσοκομείο ως υπουργός Υγείας. Έτσι είχα τη δυνατότητα να δω όλη την επιχείρηση σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Μελίσσια. Ήταν μια επιχείρηση με 50 ρίψεις νερού μέσα σε μια ώρα από τα ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία βρισκόταν παντού. Επρόκειτο για μια γιγάντια επιχείρηση. Όποιος λέει ότι το κράτος δεν ήταν εκεί ζει σε παράλληλο σύμπαν. Το κράτος ήταν εκεί, το κράτος ήταν παρόν, έκανε αισθητή την παρουσία του.    Η αντίδραση του κράτους ήταν καίρια και αποτελεσματική. Όμως, είχαμε πραγματικά εξαιρετικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έχω τη γνώση να κάνω κριτική επιχειρησιακού τύπου, κριτική στο επιχειρησιακό μέρος της όλης προσπάθειας».

Αναφερόμενος σε ιδιομορφίες της πυρκαγιάς, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «είχαμε μια φωτιά σε πευκοδάσος. Το πεύκο καίγεται εύκολα, Το πεύκο είναι αρνητικό σε μια πυρκαγιά. Και με 8 μποφόρ καίγεται ακόμη ευκολότερα».

Μιλώντας για την όλη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις τόνισε πως «ο Κασσελάκης έγινε ρεζίλι με αυτά που είπε για τα αεροσκάφη. Είδα με τα μάτια μου πενήντα ρίψεις νερού και ο Κασσελάκης έλεγε πως δεν συμμετείχαν όλα τα αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το να πει κάποιος ότι το κράτος ήταν απόν είναι άδικο. Κι ακόμη, ο Κασσελάκης είπε πως η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ.  Η Αθήνα δεν έχει γίνει Καμπούλ. Έχει άδικο ο Κασσελάκης να υποστηρίζει κάτι τέτοιο».

Σε σχέση με το 112, επισημάνθηκε ότι «αν στο Μάτι δεν είχαμε τόσους νεκρούς, θα ήταν το Μάτι τόσο εντυπωμένο στη συλλογική μας συνείδηση; Η απώλεια τόσο πολλών ζωών εντυπώνει το Μάτι στη συλλογική μας συνείδηση. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι να σώσει τις ανθρώπινες ζωές. Και κεντρική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χρήση του 112, για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής. Το 112 λειτούργησε αποτελεσματικά».

Μιλώντας για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «αποζημιώσεις θα έχουμε πολύ άμεσα. Αποζημιώσεις μπορεί να έχουμε ίσως και εντός του Αυγούστου. Ο στόχος είναι να αποζημιώσει το κράτος όσο γίνεται πιο γρήγορα τους πληγέντες συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο Άδωνις αποσαφήνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για παραίτηση μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης το 2018. Δηλαδή το έκανε μετά το Μάτι.  Η δήλωση του Μητσοτάκη για παραίτηση μετά από ανάληψη της πολιτικής ευθύνης έγινε το 2018, μετά το Μάτι».

Μιλώντας για την προσωπική του συνεισφορά, ο Άδωνις είπε πως ως υπουργός Υγείας, «μερίμνησα για την εσπευσμένη εκκένωση 22 παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων. Βρίσκονταν σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή (Σισμανόγλειο, κλπ). Κάναμε προληπτικές εξετάσεις και μεριμνήσαμε για τη λήψη των φαρμάκων από τους ασθενείς. Πετύχαμε την έγκαιρη εκκένωση τριών ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών. Ήμασταν πάνω από το πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιαννάκο της ΠΕΟΔΗΝ για τον καλό του λόγο για μένα. Δεν το συνηθίζει, αλλά το έκανε και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια για αυτό. Το ΕΣΥ λειτούργησε, παρείχε ασφάλεια και συνεργάστηκε με τις νοσοκομειακές μονάδες».

«Δίδαγμα είναι», είπε κλείνοντας ο υπουργός Υγείας, «ότι πρέπει να καθαρίζουμε τις αυλές των σπιτιών μας. Από τα καθαρισμένα σπίτια η φωτιά πέρασε χωρίς να κάψει τίποτε. Απεναντίας, τα σπίτια που δεν είχαν καθαριστεί υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη χθεσινή πυρκαγιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments