Διεθνή

Ίσραήλ-Χαμάς: Το πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό

Ίσραήλ-Χαμάς: Το πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ίσραήλ-Χαμάς: Το πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό

Αισιοδοξία από τον Λευκό Οίκο

Για  «θετική έναρξη» των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησαν στην Ντόχα με επίκεντρο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε σήμερα λόγο, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε πως αναμένει πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το πλαίσιο της συμφωνίας έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την εφαρμογή της».

Ξεκίνησαν στην Ντόχα οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα 

Στην Ντόχα του Κατάρ, ξεκίνησε η νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός, με συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει στον νέο γύρο συνομιλιών μαζί με τους εταίρους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζονται ως το «τελικό στάδιο» προσπάθειας τερματισμού της σύγκρουσης – πρόκειται να επαναληφθούν την Πέμπτη, καθώς οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τις 40.000.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διαμεσολαβητές εταίροι Αίγυπτος και Κατάρ θα πλαισιωθούν από Ισραηλινούς αντιπροσώπους στην πρωτεύουσα του Κατάρ, αλλά η Χαμάς δεν θα παρευρεθεί, επιβεβαίωσε στην Washington Post την Τετάρτη ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments