Οικονομία

Deutsche Bank: Αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Top pick η Eurobank

Deutsche Bank: Αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Top pick η Eurobank

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Deutsche Bank: Αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Top pick η Eurobank

Σε σημερινή έκθεσή της, η Deutsche Bank αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να ξεπερνούν τις προσδοκίες

Ο ασταμάτητος ρυθμός ανάπτυξης επιβεβαιώνει τη θετική στάση της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες (στις οποίες συμπεριλαμβάνει και την Τράπεζα Κύπρου).

Σε σημερινή έκθεσή της, η Deutsche Bank αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να ξεπερνούν τις προσδοκίες το 2ο τρίμηνο του 2024, με τις περιορισμένες πιέσεις στο NII και την υψηλότερη δραστηριότητα (τόσο στις χορηγήσεις όσο και στις προμήθειες) να αποτελούν τα κυριότερα σημεία του τριμήνου. 

Το γεγονός αυτό διέλυσε τις ανησυχίες μετά από μερικά τρίμηνα ελαφριάς απογοήτευσης όσον αφορά τον ρυθμό ανάκαμψης και τοποθετεί τις ελληνικές τράπεζες ως τις κύριες εξαιρέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά την ανάπτυξη. Οι ισχυρές επιδόσεις παρέχουν επίσης διαβεβαίωση για ισχυρή κερδοφορία στο μέλλον, η οποία υποστηρίζεται από τα βελτιωμένα guidances. Επιπλέον, οι συζητήσεις για τη βελτίωση των κεφαλαιακών αποδόσεων βρίσκονται στο τραπέζι.

Η αύξηση των δανείων και τα πιο ανθεκτικά περιθώρια κέρδους είναι οι βασικοί παράγοντες για υψηλότερες αποδόσεις. Τα NII έχουν ήδη εξομαλυνθεί, αλλά ο ρυθμός μείωσης ήταν βραδύτερος από τον αναμενόμενο και μόλις -1% σε τριμηνιαία βάση (QoQ) στο δεύτερο φετινό τρίμηνο, παρά την αύξηση του κόστους χονδρικής χρηματοδότησης και αντιστάθμισης του κινδύνου.

Deutsche Bank: Αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Top pick η Eurobank-1

Όπως παρατηρεί η Deutsche Bank, το πρόσφατο sell-off φαίνεται ότι έπληξε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών περισσότερο από ότι κάποιες άλλες ομοειδείς τράπεζες. Αν και πιθανότατα δεν βρίσκονται ακόμη στο ραντάρ των επενδυτών, θεωρούμε ότι οι καλύτερες προοπτικές, η σταθερότητα, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ανάπτυξη και τελικά οι πιο ελκυστικοί πολλαπλασιαστές, τις καθιστούν μια πρόταση αξίας που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί.

Για το 2025 ο μέσος όρος του δείκτη P/E είναι της τάξης των 5 φορών και ο δείκτης P/TBV της τάξης του 0,5 φορές με 0,8 φορές. Ο δείκτης αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) της τάξης του 10-15%, επίπεδο χαμηλό λόγω ισχυρού πλεονάζοντος κεφαλαίου.

Η Eurobank παραμένει η κορυφαία επιλογή της Deutsche Bank αλλά, συνολικά, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας φαίνεται ελκυστικός.

Η προτίμησή μας εξακολουθεί να είναι στην Eurobank (σύσταση buy, αυξημένη τιμή στόχος σε €2,85/μετοχή από €2,75), δεδομένης της διαρθρωτικής της δύναμης και του δυνητικού χώρου για θετικές εκπλήξεις σε μη απαιτητικούς πολλαπλασιαστές. Συνεχίζουμε να προτιμούμε την Εθνική Τράπεζα (σύσταση buy, αυξημένη τιμή στόχος στα €9,85 από €9,50) λόγω των εντυπωσιακών επιχειρηματικών επιδόσεων της.

Αναγνωρίζουμε τις βελτιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς (σύσταση buy, αυξημένη τιμή στόχος τα €5,00 από €4,70) και πιστεύουμε ότι η Alpha BankΑΛΦΑ +1,59% (σύσταση buy, αυξημένη τιμή στόχος τα €2,30 έναντι €2,20) παραμένει φθηνή, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη την υστέρηση στις επιδόσεις έναντι των ομοειδών εταιρειών.

Επιπλέον, η Τράπεζα Κύπρου (σύσταση buy, νέα αυξημένη τιμή στόχος οι 595 πένες έναντι 563 πένες) συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές επιδόσεις», υπογραμμίζει η γερμανική τράπεζα. Deutsche Bank: Αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Top pick η Eurobank-2

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments