Πολιτική

Στη Λέσβο η Κατ. Σακελλαροπούλου για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου

Στη Λέσβο η Κατ. Σακελλαροπούλου για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου

Πηγή Φωτογραφίας: [351799] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ 2022 / ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Στο νησί της Λέσβου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Χθες, στις 20:00 παρέστη στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Γλυκοφιλούσας, στην Πέτρα. Η εκκλησία είναι χτισμένη στα πρώτα χρόνια της Οθωμανοκρατίας στην κορυφή ενός ηφαιστειογενούς βράχου ύψους 40 μέτρων που παλιότερα φιλοξενούσε ένα Γενουάτικο φρούριο χτισμένο στα […]

Στο νησί της Λέσβου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Χθες, στις 20:00 παρέστη στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Γλυκοφιλούσας, στην Πέτρα.

Η εκκλησία είναι χτισμένη στα πρώτα χρόνια της Οθωμανοκρατίας στην κορυφή ενός ηφαιστειογενούς βράχου ύψους 40 μέτρων που παλιότερα φιλοξενούσε ένα Γενουάτικο φρούριο χτισμένο στα ύστερα βυζαντινά χρόνια, αυτά της ηγεμονίας των Γατελούζων. Στην κορυφή του βράχου φτάνεις ανεβαίνοντας 114 σκαλοπάτια η σημερινή δε μορφή του Ναού είναι έργο των μέσων του 19ου αιώνα. Σήμερα στο μνημείο πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί έργα συντήρησης του τέμπλου, του νάρθηκα και στερέωσης των πρανών του βράχου.

Σήμερα, στις 09:40, θα παραστεί στη θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αγιάσο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments