Διεθνή

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τη μεγαλύτερη πόλη στο Κουρσκ – Ο Λουκασένκο καλεί σε διαπραγματεύσεις Μόσχα και Κίεβο

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τη μεγαλύτερη πόλη στο Κουρσκ – Ο Λουκασένκο καλεί σε διαπραγματεύσεις Μόσχα και Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τη μεγαλύτερη πόλη στο Κουρσκ - Ο Λουκασένκο καλεί σε διαπραγματεύσεις Μόσχα και Κίεβο

Η Ουκρανία ξεκινά άμεσα την εγκατάσταση στρατιωτικού γραφείου στη Σούτζα προκειμένου να σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις τους από το υπό κατάληψη ρωσικό έδαφος

Υπό τον έλεγχο του Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της ρωσικής επαρχίας Κουρσκ, Σούτζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, η Σούτζα, η οποία πριν τον πόλεμο απαριθμούσε 5.000 κατοίκους, είναι το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Κουρσκ και η μεγαλύτερη που έχει ανακοινώσει το Κίεβο ότι πάτησε έδαφος της Ρωσίας

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι,  η Ουκρανία προχωρά σε εγκατάσταση στρατιωτικού γραφείου στην πόλη, κίνηση που, σύμφωνα με το Sky News, ίσως υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να μείνουν στην περιοχή του Κουρσκ για μεγάλο χρονικό διάστημα ή τουλάχιστον να στείλουν αυτό το μήνυμα στη Ρωσία.

Το Κίεβο υποστηρίζει ακόμα ότι ο στρατός του έχει προχωρήσει σε βάθος 35χλμ. μέσα στο ρωσικό έδαφος και συνεχίζει να προελαύνει.

Ο Λουκασένκο καλεί σε διαπραγματεύσεις τη Ρωσία και την Ουκρανία

Την ίδια ώρα ο εκ των στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να διαπραγματευτούν και να βάλουν τέλος στην ένοπλη σύγκρουσή τους.

Μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλέοραση ο Λουκασένκο είπε ότι οι μόνοι που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία είναι «υψηλόβαθμα πρόσωπα Αμερικανικής καταγωγής».

Η Δύση ενθαρρύνει το Κίεβο να πολεμήσει γιατί αυτό που θέλει είναι Ρωσία και Ουκρανία να καταστρέψουν η μία την άλλη, συμπλήρωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Παράλληλα υποστήριξε, χωρίς αποδείξεις, ότι το Κίεβο σχεδιάζει επίθεση και στη Λευκορωσία, προειδοποιώντας ότι το Μινσκ δεν θα επιτρέψει σε ουκρανικές δυνάμεις «να πατήσουν πόδι».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει δηλώσει ότι αν είναι να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα παραχωρήσει το 1/5 της έκτασής της, το περισσότερο από το οποίο έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνουν απολύτως σεβαστές η κυριαρχία και η εδαφική της κυριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments