Nέα της αγοράς

Ανοδική κίνηση στα ευρωχρηματιστήρια παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ

Ανοδική κίνηση στα ευρωχρηματιστήρια παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ανοδική κίνηση στα ευρωχρηματιστήρια παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται στις 505,46 μονάδες με μικρά κέρδη 0,27% και τον κλάδο της τεχνολογία να του δίνει ανοδική ώθηση με +0,6%, ενώ η υψηλή κεφαλαιοποίηση του Stoxx 50 έχει λίγο καλύτερο ρυθμό με +0,37% στις 4.742 μονάδες.

Με ανοδικές τάσεις που δίνουν συνέχεια στην ανάκαμψη από το παγκόσμιο sell-off κινούνται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Wall Street που υποδέχθηκε χτες τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ με τον S&P να διευρύνει το κερδοφόρο σερί του στις 5 συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται στις 505,46 μονάδες με μικρά κέρδη 0,27% και τον κλάδο της τεχνολογία να του δίνει ανοδική ώθηση με +0,6%, ενώ η υψηλή κεφαλαιοποίηση του Stoxx 50 έχει λίγο καλύτερο ρυθμό με +0,37% στις 4.742 μονάδες.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινείται με +0,43% στις 18.956 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 με +0,08% στις 7.339 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που σημειώνει μικρά κέρδη επίσης 0,08% στις 8.288 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν συγκρατημένη ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο.

Στην περιφέρεια η ισπανική αγορά ενισχύεται ήπια με τον IBEX 35 στις 10.787 μονάδες με +0,21%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB παραμένει κλειστός λόγω αργίας.

Με τις αγορές διεθνώς να δείχνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους κλυδωνισμούς του παγκόσμιου sell-off της Δευτέρα 5 Αυγούστου και την ειδησεογραφία να είναι περιορισμένη ούτως ή άλλως λόγω εποχικότητας, τα βλέμματα διεθνώς είναι στραμμένα στην Fed και την πρώτη μείωση επιτοκίων του τρέχοντος κύκλου της, που όπως όλα δείχνουν έχει “κλειδώσει” ειδικά μετά και τα χτεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό, για τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπως έγινε γνωστό χτες, έτρεξε με 2,9% ετησίως τον Ιούλιο, επιβραδύνοντας έστω και οριακά από το 3%, με το πιο σημαντικό μέτρο του δομικού πληθωρισμού (εκτός ενέργειας και τροφίμων) να δείχνει επίσης την ίδια τάση, στο 3,2% από το 3,3%.

Σε αυτό το κλίμα, τα τελευταία στοιχεία στα futures που είναι συνδεδεμένα με τα επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας δείχνουν πλέον σήμερα πιθανότητες 62,5% για μία μικρή μείωση του κόστους δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, έναντι 37,5% σε μία μεγαλύτερη της τάξεως των 50 μ.β., με το ενδεχόμενο πάντως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της η Fed να είναι μηδενικό.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από το +0,7% του πρώτου, δίνοντας συνέχεια πάντως στη συγκρατημένη ανάκαμψη από την ύφεση όπου είχε βρεθεί.

Σε μηνιαία βάση, η οικονομία της χώρας παρέμεινε στάσιμη τον Ιούνιο (0% μεταβολή το ΑΕΠ) καθώς ο κυρίαρχος τομές των υπηρεσιών εμφάνισε οριακή συρρίκνωση κατά 0,1%, ενώ αντίθετα οι κλάδοι των κατασκευών και της βιομηχανικής παραγωγής εμφάνισαν μηνιαίες αυξήσεις κατά 0,5% και 0,8% αντίστοιχα.

Νωρίτερα σήμερα, ανοδικά είχαν κινηθεί και οι δείκτες στην Ασία με τον ιαπωνικό Nikkei στο +0,75% αφότου η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments