Διεθνή

Ρωσία: Σχέδιο αποκλεισμού πέντε χωριών στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Σχέδιο αποκλεισμού πέντε χωριών στο Μπέλγκοροντ

Πηγή Φωτογραφίας: PBS

Τη Δευτέρα ξεκινά το σχέδιο εκκένωσης.

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό πέντε χωριών στο Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με το Κουρσκ, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκένωσή τους.

«Από τις 19 Αυγούστου, θα μπλοκάρουμε την πρόσβαση σε πέντε κοινότητες, θα απομακρύνουμε τους κατοίκους και θα βοηθήσουμε να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους» ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης του Μπελγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να απαγορευτεί η πρόσβαση και σε έκτο χωριό.

Ρωσία: Δεν μπορεί να εκκενώσει το Κουρσκ -Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε γέφυρα Οι δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν μια γέφυρα στον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Με αυτή την ενέργεια, οι Ουκρανοί εμποδίζουν τις εκκενώσεις πληθυσμών διά ξηράς, όπως ισχυρίζεται το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS, επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλουσκόφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι, μετά την ταχεία ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments