Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το Νοσοκομείο της Κω

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το Νοσοκομείο της Κω

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μνημείο ψεύδους η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε λεπτομερή αποκατάσταση της αλήθειας για το Νοσοκομείο της Κω, μετά και τη νέα δήθεν «καταγγελία», προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα «καταγγελία», ο υπουργός Υγείας προχωρά σε μια σύντομη και περιεκτική ανασκόπηση, σημειώνοντας πως «επειδή σήμερα ξεκίνησαν νέα ιστορία με το Νοσοκομείο της Κω, ας δούμε μερικά πράγματα με την σειρά, μήπως και συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι αντί να καλλιεργούμε εντυπώσεις».

Πιο αναλυτικά, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον τότε τομεάρχη Υγείας του και τον τότε βουλευτή Δωδεκανήσου κατέθεταν ερώτηση στην Βουλή καταγγέλοντας την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείου της Κω. Τον Μάρτιο του 2019, ο τότε επί τετραετία πλέον Υπουργός Υγείας του Σύριζα κ. Ανδρέας Ξανθός, ο ίδιος που 5 χρόνια πριν έκανε ως αντιπολίτευση την ερώτηση για το επείγον των προσλήψεων στην Κω, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και υποσχέθηκε…προσλήψεις προσωπικού, διότι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (και υποσχόταν το νέο Νοσοκομείο την χρηματοδότη του οποίου τώρα εξασφαλίσαμε εμείς).  Δηλαδή 4 χρόνια Σύριζα και το πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού εκεί συνεχιζόταν.

Στο σημείο αυτό, ο Ά. Γεωργιάδης συμπληρώνει πως «το πρόβλημα συνεχίστηκε και επί της δικής μας Κυβερνήσεως, καθώς όπως πλέον είναι πανελληνίως γνωστό, οι περισσότερες προσκλήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκεί έχουν καταστεί άγονες. Αυτό το πρόβλημα μας οδήγησε στην γνωστή διάταξη του θέρους και στην επίσκεψή μου εκεί και στις ανακοινώσεις που έκανα για ταυτόχρονες προσκλήσεις τον Σεπτέμβριο με τα νέα κίνητρα».

Σε σχέση, δε, με το καταγγελλόμενο τώρα περιστατικό, επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδής καθώς δεν υπήρξε ποτέ 69χρονος εμφραγματίας που τον περιέθαλψε γυναικολόγος, όπως ψευδώς γράφουν. Ένας 69 χρόνος μεταφέρθηκε με έμφραγμα, ήδη νεκρός δυστυχώς και δεν τον περιέθαλψε κανένας παρά μόνον διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το ΕΚΑΒ δηλ τον παρέλαβε χωρίς σφυγμό (ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του)».

Με βάση την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, «σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα  ΤΕΠ στις 15 Αυγούστου  προσήλθε περιστατικό 48 ετών  με ενδείξεις  εμφράγματος.  H αγροτική ιατρός  κατόπιν της εικόνας  του καρδιογραφήματος κάλεσε τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ειδικότητας Γυναικολογίας κ. Κοτσίδα. Κατόπιν οδηγιών που έλαβαν αμφότεροι από τον καρδιολόγο του Νοσοκομείου κ. Βλάχου Δημητρίου, ο οποίος δεν εφημέρευε, το περιστατικό άμεσα διακομίστηκε στην Κρήτη στο ΠΑΓΝΗ. Επρόκειτο για πρώην εμφραγματία και έπρεπε να διακομιστεί  σε μονάδα εμφραγμάτων. Σε 40’ έφτασε στο αεροδρόμιο και παρακολουθείται στην Κρήτη, είναι καλά στην υγεία του και εντός των επομένων ημερών εξέρχεται από την εντατική, όπως ενημερώθηκε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Κω από τους θεράποντες ιατρούς του στο ΠΑΓΝΗ σήμερα».

Όσον αφορά τον καρδιολόγο κ. Τσετίν, που καταγγέλθηκε ότι τον προσλάβαμε με μπλοκάκι μόνον για ένα μήνα, τονίζεται ότι «πρόκειται για καρδιολόγο με καταγωγή από την Ξάνθη, πρώην ιατρό του ΕΣΥ που υπηρετούσε στο παρελθόν στο ΓΝ Κω και παραιτήθηκε. Τελικά τον προσλάβαμε με μπλοκάκι έως τις 12 Αυγούστου αρχικά, αλλά δέχθηκε να παραμείνει με μπλοκάκι για άλλους 6 μήνες και έτσι θα είναι για άλλους 6 μήνες στο Νοσοκομείο της Κω. Το κυριότερο όμως είναι ότι λόγω των μεταρρυθμίσεων μας στο ΕΣΥ, αποφάσισε ότι θέλει να επιστρέψει ως μόνιμος και έτσι στο εξάμηνο θα επαναπροκηρύξουμε την θέση του για να επιστρέψει σε μόνιμη θέση στο Γ.Ν Κω. Σημειώστε ότι δεν ήταν στο Νοσοκομείο στις 15 διότι είχε πάει στην Ξάνθη να μεταφέρει τα πράγματα του, καθώς μετακομίζει στην Κω για να υπηρετεί στο Νοσοκομείο.

Εμείς όσο και να φωνάζουν, τα διαχρονικά αλλά και τα παρόντα προβλήματα στο ΕΣΥ με σκληρή δουλειά θα τα φτιάξουμε ένα προς ένα.

Ο 48χρονος πάντως εάν πράγματι κάποιοι ανησυχούσαν για αυτόν και τον φροντίσαμε και σώθηκε ευτυχώς», καταλήγει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments