Πολιτική

Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση

Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Φυγή προς τα εμπρός από την κυβερνητική πλειοψηφία

“Η κυβέρνηση δεν ενεργεί με γνώμονα την επικοινωνία, αλλά έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα και τις προσδοκίες των πολιτών.” Αυτό σημειώνει κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στις συνεχείς επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει ευθύνες μετά την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική.

Η ίδια πηγή επισημαίνει τις επιτόπιες επισκέψεις υπουργών που πραγματοποιήθηκαν από την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η καταγραφή των ζημιών. Επιπλέον, αναφέρεται στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Πεντέλη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια συνολική αποτίμηση και ανάλυση των άμεσων δράσεων που θα αναληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέφερε χθες το ζήτημα του σκύλου που είχε προγραμματίσει να φιλοξενήσει, αλλά τελικά δεν το έκανε, αναφερόμενος σε «χυδαία ψέματα» που του αποδόθηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Νίκο Ρωμανό. Αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Dog’s Voice, σύμφωνα με την οποία «το συγκεκριμένο ζώο είχε ήδη κηδεμόνα, ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ενημερώσαμε τον κ. Κασσελάκη και εκείνος ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο ζώο που χρειάζεται βοήθεια, διαδικασία που είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Η πυρκαγιά που έπληξε τη Βορειοανατολική Αττική προσέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιρία να απομακρυνθεί από την εσωστρέφεια που τον ταλανίζει εδώ και καιρό. Ωστόσο, αναμένεται ότι η συζήτηση για τα εσωτερικά ζητήματα του κόμματος θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, καθώς την επόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου εκκρεμεί το θέμα της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη, αίτημα που έχουν υποβάλει 70 στελέχη του κόμματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει, αλλά θα κρίνει αν θα προτείνει διαγραφή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Το σύνολο του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη συγκεντρώθηκε χθες στα Χανιά για τον γάμο του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη. Το κοινωνικό αυτό γεγονός, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο κόμμα, απέκτησε και πολιτική διάσταση. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου αναμένονταν να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Με την προεκλογική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα και τον έντονο ανταγωνισμό στην Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ισχυρές δυνάμεις, το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που θα διαδραματιστούν στο περιθώριο του γάμου είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments