Ελλάδα

Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, με εξασθένηση των ανέμων, υποχώρηση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόγνωση της ΕΜΥ.

Όπως λέει και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου Τα φαινόμενα στα Βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα.

Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Β. Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.

Το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή.

Ψυχρότερες αέριες μάζες επηρεάζουν τη χώρα έως την Τετάρτη

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, το αίτιο της μεταβολής του καιρού θα είναι ένα σύστημα καιρού από τα δυτικά, το οποίο θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες και θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη περιοχή της Κέρκυρας, των Παξών και της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments