Ελλάδα

Ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου κατηγορούμενου για εμπρησμό – Το αυτοκίνητο και τα άδεια μπιτόνια

Ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου κατηγορούμενου για εμπρησμό – Το αυτοκίνητο και τα άδεια μπιτόνια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου κατηγορούμενου για εμπρησμό – Το αυτοκίνητο και τα άδεια μπιτόνια

O 80χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος κατηγορούμενος εμπρηστής που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου.

Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την δράση του 80χρονου που κατηγορείται ότι έβαλε 4 φωτιές

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι το αυτοκίνητό του από το οποίο πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα (καρέ από βιντεοληπτικο υλικό, στο βάθος φαίνεται ο καπνός).

ebrism1

Στην παρακάτω βλέπετε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπου εντοπίστηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη.

ebrism222

Το προφίλ και η δράση του

Ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μία φωτιά στις 20:30 της ίδιας ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (σ.σ. στις 13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (σ.σ. στις 15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (σ.σ. στις 15:53).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να μιλήσει και δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη. Οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί), ενώ στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνεται πως έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Συγκεκριμένα έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments